YÖK'ün onayıyla ilk öğrencilerini 2012-2013 akademik yılında alacak İZÜ Tıp Fakültesi, İzmir’in beşinci eğitim ve araştırma hastanesi olmaya hazırlanıyor. Afiliasyon anlaşması çerçevesinde biraraya gelen İZÜ ile Medical Park Hastanesi, bu sayede EXPO 2020’yi İzmir’e getirmeye çalışan büyük projeye destek veriyor.

İZÜ'nün eğitim vermeye başladığı günden bugüne büyük gelişim gösterdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “2008-2009 akademik yılında, dört fakülte ve iki yüksekokulunda sekiz bölümle öğretime başlayan İZÜ, 2012-2013 akademik yılında ise altı fakülte, üç yüksekokul ve iki enstitüsünde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla yaklaşık 30 bölümde eğitim verecek. Tıp fakültesiyle hem İzmir hem de İZÜ için yeni bir dönemin başlangıcı olacak.” diye konuştu. İZÜ'nün bugüne kadar hep ülkenin, şehrin, iş dünyasının ve öğrencilerin ihtiyaç ve taleplerini gözönünde bulundurarak yeni açılımlar içinde olduğunu dile getiren Rektör Erciyeş, Ege Bölgesi’ne sağlık alanında hizmet veren İzmir’in, seçkin bir akademik kadro yönetimindeki İZÜ Tıp Fakültesi ile Türkiye ve uluslararası alanda da fark oluşturuacağına inandığını söyledi.

İZÜ Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi olarak öğretim görevlilerinin eğitimlerinin gerekli kısımlarını tamamladıklarını belirten Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken ise öğretim görevlisi alımlarının devam ettiğini, süreç tamamlanana kadar 60’ın üzerinde öğretim görevlisiyle yeni öğretim yılına başlamayı planladıklarını aktardı. Bir ilin gelişimi için olmazsa olmaz faktörlerden birisinin eğitim öğretim olduğunun altını çizen Beken, “Bundan sonra bir üst lige veya bir üst seviyeye çıkacağız. Bu bize daha geniş branşlarda hizmet verebilmeyi sağlayacak. Daha komplike işleri yapar hale gelebileceğiz.” dedi.

Organ naklinde Türkiye’nin son dönemde önemli bir atılım içinde olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Beken, “En çok önemsediğimiz bölümlerden birisi, organ nakli ve kemik iliği transplantasyonu. Ayrıca onkoloji bölümümüz, bu hafta hizmete başlıyor. Bu ay sonuna doğru da radyasyon onkolojisi bölümüyle hizmet vermeye başlayacağız. Üniversite hastanesi olarak hem hizmet hem eğitim araştırma tarafı aynı anda planlandığı için yeni bilimsel gelişmelere de zemin hazırlanmış olacaktır. Sunulacak hizmetin kalitesi de buna bağlı olarak yükselecektir.” diye konuştu.