Konak Meydanı'ndaki Yeni Karamürsel Mağazası önünde toplanan yaklaşık 1500 kadın, bir yandan kadına yönelik şiddeti protesto etti diğer yandan da davul zurna eşliğinde oynadı, halay çekti. Ellerinde 'Çocuk gelinler istemiyoruz', 'Geceler, sokaklar, alanlar bizim', 'Ekmek ve gül istiyoruz', 'Kadın cinayetlerine, kadına şiddete baskı ve tutuklamara karşı bugün üretmiyoruz', 'Cinsel ulusal sömürüye son', 'Emeğime, bedenime, kimliğime dokunma' yazılı dövizler taşıyıp, sloganlar atan kadınlar, kortej oluşturarak eski Sümerbank binası önüne kadar yürüdü.

Yürüyüşe, 14 Ağustos 2011 tarihinde, bir süre önce boşandığı eşi Şükrü Çalık tarafından tabancayla yaralanan ve hayatta kalmasına rağmen tekerlekli sandalyeye mahkum olan 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Gülay Korucu da katıldı. Tedavisinin sürdüğünü, hastaneden izin alarak geldiğini anlatan Korucu, tekerlekli sandalyede ile yürüyüşün ön saflarında yer alarak kadına şiddeti protesto etti.

Yürüyüşe katılan kadınlar hem evde hem de işte çalışan kadınlara erken emeklilik, ev kadınlarına zorunlu sağlık sigortası ve 50 yaşında koşulsuz emeklilik, yaşlıları, hastaları, engelileri kadın bakımına terk etmeyen sosyal olanaklar, erkek ve kadınları cinsiyetlendirmeyen eşit iş bölümü yapılamasını, 'Kadın Eşitlik Bakanlığı'nın kurulmasını talep ettiler. Erkek şiddeti nedeniyle her gün en az 5 kadının vahşice öldürüldüğünü hatırlatan kadınlar, eşitlik ve adalet sağlanıncaya kadar mücadele edeceklerini de dile getirdi.