Bilgi işlem sistemini baştan sona yenileyen ve cep telefonları aracılığıyla Mobil Bilgilendirme Servisi’ni hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’de 1 milyon 200 bin aboneyi ilgilendirecek bir uygulamayı daha devreye alıyor. İnternet ortamında vatandaşlara www.izsu.gov.tr adresinden kredi kartı ile su faturasını ödeme imkanı sunan İZSU Genel Müdürlüğü, bu uygulamayı veznelere taşıdı. İlk olarak İZSU Genel Müdürlüğü’nün Konak merkez binası ile Gümrük veznede başlayan uygulama, 2 Mayıs’tan itibaren diğer şubelerdeki 33 veznede daha devreye girecek. Uygulama, İZSU’nun mevcut tüm vezneleri kapsayacak şekilde genişletilecek. Yanında nakit parası olmayan vatandaşlar böylelikle kredi kartları aracılığıyla hem o aya ait su faturasını hem de gecikmiş su faturalarını ödeyebilecek.

 
17 ilçede, 35 vezneden ödeme yapılabilecek


2 Mayıs tarihinden itibaren kredi kartı ile ödeme yapılabilecek İZSU vezneleri şunlar: Gümrük, Yeşilyurt, Mithatpaşa, Buca, Eşrefpaşa, Menderes, Bornova, Kemalpaşa, Yenişehir, Menemen, Aliağa, Foça, Yenifoça, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Torbalı, Bayındır, Selçuk, Narlıdere, Urla, Seferihisar ve Ürkmez.

 
İZSU’nun cep hizmeti


İZSU Genel Müdürlüğü, 2011 yılı sonunda hem planlı su kesintilerini hem de borçtan dolayı oluşabilecek kesintileri cep telefonlarına mesajla bildiren sistemi devreye almıştı. Bu hizmetten yararlanmak isteyen aboneler, GSM operatörlerinden 3599’a mesaj atıyor veya İZSU’nun sitesinden kayıt yaptırabiliyor.
Editör: Haber Merkezi