Kaynakların kuruması, kuyuların yetersiz kalması nedeniyle özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken çevre yerleşimler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla kesintisiz suya kavuşurken, eskiyen şebekeler de bir bir yenileniyor. İZSU Genel Müdürlüğü son olarak, Bayındır’ın Osmanlar, Söğütören, Torbalı’nın Ormanköy ve Helvacı köylerini bol suya kavuşturmak için harekete geçti.

Bayındır Söğütören’de açılan yeni kuyunun sularını depoya aktarmak için 1106 metre uzunluğunda terfi hattı yapacak olan İZSU, Osmanlar Köyü’nde de dağdan gelen kaynak suyunu köye taşıyan ve eskiyen hattı yenileyecek. Bu kapsamda 1197 metre uzunluğunda basınca dayanıklı, sağlıklı borular döşenecek.

Torbalı’nın Ormanköy Köyü’nde ise eskiyen, kaçaklara neden olan 30 yıllık şebeke boruları yenilenecek. Helvacı Köyü’nde açılan yeni kuyudan Ormanköy Su Deposu’na iletim hattı yapılarak köyün su sıkıntısı çözülecek. Helvacı Köyü’nde açılan diğer kuyunun köye verilmesi için de terfi hattı yapılacak. Toplam 8 bin 272 metre uzunluğunda şebeke döşenecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalar, 6 ayda tamamlanacak.