İZVAK Başkan Yardımcısı Deniz Barçın, Genel Müdür Nazım Dörtbudak, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Ünlü, Armağan Öktenoğlu ve Ali Ergöçmez’in de hazır bulunduğu ziyareti yeni yönetimi tanıştırmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere gerçekleştirdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi, “Profesyonel futbol liglerinde oynayan 7 tane kulübümüz üyemiz. İzmirspor geçici olarak amatöre gitti ama geri dönecek” dedi. 

Yeni yönetim olarak 3 tane ana hedef belirleyerek yola çıktıklarının altını çizen Yemişçi, “Birincisi  kulüp başkanları ile devamlı diyalog içinde olmak. Çünkü İzmir’de futbol kulüpleri varsa, İZVAK var. Onlara hizmet yapacak bir vakıfız. Biz onun bilincindeyiz. İkincisi yerel yönetim ile iç içe olmak. Üçüncüsü de medya ile ilişkilerin sağlanması” şeklinde konuştu.

Yemişçi şöyle devam etti:
“Yıllardan beri kaç belediye başkanımız, kaç valimizle birlikte biz de çeşitli kurumlarda görevlerimiz varken baktık. En basiti belediye bana yardım etsin,  vilayet il özel idare yardım etsin, İzmir’deki şirketler yardım etsin, odalar yardım etsin bu kulüpler ayakta dursun, süper lige çıksın. Biz böyle bir şey olacağına inanmıyoruz. Zaten bu denenmiş ve denenmek istenmiş formülle kalıcı bir şekilde sporda başarı elde etmek imkansız. Biz yola çıkarken dedik ki ‘alt yapıları sağlam olsun’. Ancak alt yapı tesislerinin yapımı kulüplerin boyunu aşar. Şehrin sorumlularının hep birlikte el ele vererek bu işi kotarması lazım.”

Taşıma suyla değirmen dönmüyor


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ziyarette şunları söyledi:
“İZVAK’ın, Ticaret Borsası Başkanlığı ve milletvekilliği dönemlerinden yakından tanıdığım Tuğrul Yemişçi’nin başkanlığındaki yeni yönetim kuruluna başarı dileklerimi sunuyorum. Eminim ki, kulüplerimiz için çok değerli çalışmalara imza atacaksınız. İzmir’de taşıma suyla değirmen dönmediğini görüyoruz. Bu nedenle işe altyapı ile ilgili projelerden başlamanız son derece olumlu. Kulüplerin tesis ve altyapıları ne kadar sağlamsa, üst yapıdaki başarıları da o derece kalıcı olur. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”
Editör: Haber Merkezi