Karşıyaka Belediyesi, artık Karşıyakalılara su sporları yapma imkanı da tanıyacak. Hem halk için spor olanaklarını arttırmak hem de denizden daha etkin şekilde yararlanabilmesini sağlamak adına kurulan 'Su Sporları Merkezi' Mavişehir Balıkçı Barınağı'nda hizmete açıldı.

Sporcular yetiştirilecek

Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçirilen merkezde, 10 yaş ve üzeri yüzme bilen Karşıyakalılara kano kursu verilecek. Katılımcılar, 15'er kişilik gruplar halinde eğitim alacak. Karşıyaka'yı olimpik spor branşı kanoda, ulusal ve uluslararası çapta temsil edecek yeni sporcular yetiştirilecek. Kayıtların devam ettiği kursa ilişkin 324 73 63 numaralı telefondan da detaylı bilgi alınabilecek.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 'Karşıyaka'yı körfezimizden, denizimizden ayrı düşünmek olası değil. Dahası, deniz Karşıyakalılık Kültürü'nün ayrılmaz bir parçası. 'Karşıyaka Belediyesi Su Sporları Merkezi' bu gerçeğin yeniden anımsanmasına, deniz kültürümüze ve su sporlarının gelişmesine büyük katkıda bulunacaktır. Karşıyaka'nın bu bağlamda öteden beri gösterdiği çabalara, bir de bu tesisle katkıda bulunacak; özellikle yeni kuşakları denizle buluşturacağız. En büyük dileğimiz, merkezimizin yaygınlaşması, körfezimizin ulusal ve uluslararası su sporlarına layık olduğunca açılması. Karşıyakamıza ve İzmirimize güzellikler getirmesini diliyorum' dedi.


 
Editör: Haber Merkezi