Ösen, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesiyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yönelterek, 02.04.2023 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan duyuruya dikkat çekti. Söz konusu duyuruda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 9 ilde bulunan 32 taşınmazın yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceğini vurgulayan Milletvekili Ösen, “Antalya, Muğla ve İzmir gibi önemli turizm destinasyonlarında yer alan turistik illerimizde bulunan hazineye ait söz konusu kamu taşınmazları arasında 3-4-5 yıldızlı otel, butik otel, tatil köyü, günübirlik tesis, özel konaklama tesisi ve personel lojmanları bulunuyor. Şeffaflık ilkesi gereği bu tesislerin tahsis nedenleri ve süreç hakkında açıklama yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İzmir Milletvekili Ösen, meclise taşıdığı soru önergesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

Ege Üniversitesi öğrencilerinden ödüllü başarı! Ege Üniversitesi öğrencilerinden ödüllü başarı!

1.     Hazineye ait turizm tesislerinin tahsis edilme gerekçeleri nelerdir? Bu tesisler zarar mı etmektedir?

2.     Tahsis şartlarında neden yerli işletmeciler tercih edilmemiş ya da yerli girişimciye öncelik tanınmamıştır?

3.     Tahsis şartlarında belirtildiği üzere bir girişimci birden fazla tesis için başvuruda bulunabilecektir. Aynı turizm destinasyonları içinde bir girişimcinin tüm tesisler için talepte bulunması bölgesel olarak sektörde tekelciliğe neden olabilir mi? Tekelciliğe engel olmak için ne gibi önlemler düşünülmüştür?

4.     Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Side’de toplam 900 yatak kapasiteli 5 adet personel lojmanı hangi gerekçelerle girişimcilere tahsis edilmektedir?

5.     Personel lojmanları kamu konutu olma işlevine devam edecek midir yoksa turizm tesisine mi dönüştürülecektir?

Muhabir: HABER MERKEZİ