Kadir Yasin Atkın- Tarihi çarşıdaki 20 noktaya esnaf ve zabıta işbirliği ile pet şişe kapakları toplayabilmek için damacanalar yerleştirildi.

Konak, Kemeraltı Zabıta Karakolu'nda görev yapan Zabıta Mehmet Aksu, kapak biriktirip engellilere yardım edebilmek için çarşıdaki yaklaşık 20 noktaya tepesi kapakların atılacağı şekilde kesilmiş damacanalar yerleştirdi. Zabıtanın bıraktığı damacanaları esnaf da sahiplendi. Çarşının esnaf ve zabıtası beraber gereken 250 kilogram kapaktan 200 kilogramını bir buçuk ay gibi kısa bir süre içerisinde topladı.

Geriye 50 kilogram kaldı


50 kilogram kapak daha topladıkları takdirde engelli bir vatandaşın tekerlekli sandalye ile hayatının kolaylaşacağını ama kapak toplamayı da bırakmayacaklarını belirten Aksu, "Tüm çarşı esnafı damacanaları koyduğum günden beri desteklerini esirgemedi. Damacanaları, akşamları dükkanlarını kapatırken içeri alıp sabah açtıklarında da tekrar dışarı çıkarıyorlar. Sokaklarda kapak gören herkes bunları görünce damacanaların içerisine atıyorlar. Herkes bu durumdan çok etkileniyor. Hatta kapakları görüp etkilenen bir gurbetçi vatandaşlarımız kapak yerine kendisi bir engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye almayı teklif etti. Bunun bağlantısını kurmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.