İzmir Kent Konseyleri Birliği üyeleri toplantı öncesi Smyrna kazı alanını ve Bayraklı Katolik Kilisesini ziyaret etti. Aliğa, Menemen, Karşıyaka, Bornova, Konak, Narlıdere, Gaziemir, Ödemiş, Seferihisar, Buca Kent Konseyi Başkanları ve Genel Sekreterleri daha sonra Barış Anıtı'nda düzenlenen toplantıya geçti. Gün boyu süren toplantıda İzmir için önemli kararlar alındı. Toplantıya ev sahipliği yapan Bayraklı Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Çelik, Konsey Başkanları ve sekreterlerini akşam yemeğinde ağırladı. Akşam yemeğine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da katıldı.

Kent Konseyleri yol göstermeli

Konsey üyelerine "Bayraklı'ya hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlayan Başkan Hasan Karabağ, "Bayraklı Kent Konseyi Akademisyen Ali Çelik yönetiminde çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kent Konseyleri belediyelerden ayrı kurumlar olarak düşünülmemeli. Ürettiği projelerle belediyeye ve kentliye yol göstermeli. Hiçbir siyasi partiye yakın veya uzak olmamalı. Gerektiği durumlarda içeride Belediye Başkanı ile tartışıp, dışarıda birlik olmalı" dedi. Bayraklı'da belediye ile işbirliği içerisinde ikinci yıllarına girdiklerini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Ali Çelik, Başkan Hasan Karabağ'ın destekleriyle projeler üretmeye devam ettiklerini söyledi. 

Karabağ, konuya hakim

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın Kent Konseylerini çok iyi anlayıp kavradığını söyleyen Birlik Genel Sekreteri ve Konak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, "Bir sonraki eğitim toplantısına Başkanımızı da davet etmeyi düşünüyorum. Çünkü kendisi Kent Konseylerini gayet iyi biliyor ve tanıyor. Konusuna çok hâkim. Bir Belediye Başkanı olarak Konseylerin Belediye ile olması gereken ilişkilerini bizlere anlatabilir" dedi.

Türkiye'de nükleere hayır

Son dönemlerde Türkiye ve Dünya'da tartışma konusu olan Nükleer Santralleri gündemine alan birlik üyeleri, oy birliğiyle aldıkları kararda, nükleer santrallerin yapılmasına karşı olduklarını ve nükleer enerjiden tümüyle vazgeçilmesi gerektiğini düşündüklerini söylediler. Birlik geçtiğimiz ay Seferihisar Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Orkinos çiftliklerine hayır" etkinliğine de geniş destek vermişti.

Editör: Haber Merkezi