İzmir Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10'uncu Maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılıç tarafından iddianamesi hazırlanan ve 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu toplam 357 sanığın bulunduğu 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davası ile ilgili haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan 5 sanığın avukatları, kararın kaldırılması yönünde İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi verdi.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Sanıklardan Atilla Öztürk, Yücel Darcan, İsmail Murat Çoban, Ramazan Özoğul ve Samet Üyük'ün avukatları tarafından yapılan itiraz, İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Talebin reddedilmesi üzerine, avukatlar bu kez dosyanın TMK 10'uncu Maddesi ile görevli en yakın il olan yere gönderilmesini istedi. 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi bu kez, avukatların müvekkilleri hakkındaki 'yurt dışına çıkış yasağı'nın kaldırılması yönündeki taleplerinin değerlendirilmesi için TMK'nın 10'uncu Maddesi ile görevli İzmir'e en yakın mahkeme olan Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne CD ve UYAP sistemi üzerinden gönderdi. Talepleri heyet olarak değerlendiren Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın yerinde olduğunu belirtip reddetti.

İtirazı reddedilen sanıklardan KKTC’de görev yapan Binbaşı İsmail Murat Çoban’ın avukatları Adnan Özdemir ve Mehmet Sürücü, müvekkilinin Türkiye'ye girerse görev yerine geri gidemeyeceğini, duruşmaya gelmemesi halinde ise hakkında tutuklama kararı çıkacağını belirtti. Avukatlar, müvekkilerinin hangi yolu seçmesi konusunda, kendilerinin de tereddüt içerisinde olduğunu da söyledi.