Halide Demir- Foça Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi olarak hayata geçirilen Foça Bağarası Kültürevi'nin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır insan ayrımı yapmadan insan odaklı çalıştıklarını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, “Tüm insanlarımız kendi yaşam biçimini yaşamak zorundadır. Yerel yönetimler de bunlarla ilgili proje yapar. Yol kadar, spor salonu kadar cemevi de önemlidir. Birlik ve beraberlik, herkese hitap etmekten, herkese ibadet ve yaşam hakkını sağlayacak olanakları sağlamaktan geçer. 10 yıldır ayrım yapmadan sadece insan odaklı çalışıyoruz. Metropollerde ibadethaneler, cemevleri, aşevleri, kendi inancını kültür ve geleneğini yaşamak için yapılan hizmetlerdir” dedi.

Cemevi olarak hizmet verecek kültürevinin temel atma törenine İzmir milletvekili Alaattin Yüksel, eski milletvekili Kemal Anadol, Çiğili Belediye Başkanı Metin Solak ve İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve Alevi derneklerinin temsilcileri katıldı.

ENGEL OLMAYIP ÇED RAPORU VERİRLERSE NASIL BİR ÇÖP TESİSİ KURACAĞIMIZI GÖSTERECEĞİZ

Aziz Kocaoğlu'nun AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Harmandalı'da evsel atık tesisi kurulmasını istedikten sonra bundan vazgeçmesine de dikkat çekerek, ÇED raporu almaları durumunda nasıl bir çöp tesisi kuracaklarını tüm dünyaya göstereceklerini de söyledi.

Başkan Kocaoğlu, “Sayın aday bugün Harmandalı’na gitti. Harmandalı’na evsel atık tesisi kurmayı sanki biz bilmiyoruz. Burada yapılsın dedi. Bugün saat 1’de gidecekti. Oraya bakacaktı, bu tesisi burada kuralım diyecekti. Saat 1’de gitmedi, sabah 10’da gitti. Ve ‘buraya bu tesis kurulmaz’ dedi. Yok çöpler yüksek olmuş dedi, yok Ümraniye dedi. Harmandalı'nda biz Avrupa standardında düzenli depolama yapıyoruz. Bu çağda bunu yapmamız da doğru değil, biz çöpü hammadde olarak değerlendiriyoruz. Yerini de tespit ettik. Engel olmazlarsa ve ÇED alırsak nasıl çöp tesisi yapacağımızı dünyaya göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

SABİT GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZIN SU GİDERLERİNİ AZ TUTUYOR, ÇOK KULLANANDAN FAZLA PARA ALIYORUZ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın 'Su tarifelerini tek tarifeye indireceğiz' şeklindeki açıklamasına da yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bunu yapmayı biz de biliyoruz, neden indirmiyoruz? Bahçeli evi olan vatandaşlarımız çok su kullanıyorlar. Sabit gelirli vatandaşlarımız az su kullanıyorlar. Biz sabit gelirli vatandaşlarımızın su giderlerini az tutarak çok kullanandan fazla para alıyoruz, hem sabit gelirliyi koruyoruz, hem de tüketimin tasarruflu olmasını sağlıyoruz. Ayrıca kırsalda evinin bahçesinde hayvan besleyen, sebze meyve üreten vatandaşlarımızı için de tarım tarifesi başlattık ve normal tarifenin dörtte biri fiyatını uyguluyoruz. Bu sosyal demokratların yapacağı iştir, bu adaletli davranmak isteyenleri yapacağı iştir” şeklinde konuştu.

SEÇİME KADAR İZMİRLİLERE TRAFİK SIKINTISI YAŞATMANIN GEREĞİ YOK

İzmir'de trafik sorunu olduğunu ve İzmir Valiliği'ne bağlı emniyet biriminin kasıtlı olarak trafik sorununu çözmediğini de vurgulayan Aziz Kocaoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Kemeraltı’nda zabıtalarımıza polis destek verdi, orayı çözdük, teşekkür ediyoruz. Biz hem eleştirmeyi hem teşekkür etmeyi biliriz. İzmir’de trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik polisi gören var mı? Trafik polisi görev yapıyor mu? İkinci üçüncü sıra parklanmaları önleme yetkimiz yok, o görev emniyete bağlı, emniyet de valiye bağlı. Trafik polislerini sayın emniyet müdürünü ve sayın valiyi, trafik polislerine görev yaptırmaya çağırıyorum. Trafiği tıkayarak, otopark eksik diyerek seçime kadar İzmirli hemşehrilerimize trafik sıkıntısı yaşatmanın hiçbir gereği yoktur.”

BİZ ARSENİKLİ SU İÇİRMİYORUZ, O ZAMAN DA İÇİRMEDİK


Aziz Kocaoğlu, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, dün gerçekleştirdiği İzmir ziyaretinde sarfettiği 'İzmirlilere arsenikli su içirdiler' şeklindeki açıklamalarına da karşılık verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocağlu'nun yanıtı, “Çok gerilerde kalmış sayın Başbakan Yardımcımız. Biz arsenik suyu içirmiyoruz, o zaman da içirmedik. Kızılırmak suyunun Ankara’ya verildiği tarihte gündemi değiştirmek için üç dört bakan ve Ankara Belediye Başkanının oynadığı bir oyundur. İzmirli bizim arkamızda durdu ve bu oyunu bozdu” şeklinde oldu.

HAYDAR OLCAY: CEMEVLERİNE HALA CEMEVİ DİYEMİYORUZ

Törende konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Haydar Olcay de, cemevi yapılmasından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Olcay, “Bugün hala cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmemesi sorun oluşturuyor. Bizler hala sıkıla sıkıla cemevlerine cemevi diyemiyoruz ve kültürevi adıyla açıyoruz. Cemevleri ihale kanunundaki düzeltilemeyen hususlar yüzünden bize devredilemiyor. Bizler hala cemevlerinde kiracıyız” dedi.
Editör: Haber Merkezi