Menderes’in mahalle ve köylerinde vatandaşlarla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Derdinizi söylerin gücümüzün yettiği kadar derman olmaya çalışalım” dedi.

Başkan Kocaoğlu’nun yoğun sis altında gerçekleştirdiği bu ziyaretlerine, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ile İl Genel Meclisi üyeleri de katıldı.

İlk olarak Çileme Köyü’ne giden Başkan Aziz Kocaoğlu, Çileme İlköğretim Okulu’nda çocuklara spor malzemesi ve eşofman dağıttı. Köy meydanındaki kahvehanede Muhtar Mehmet Sever Yıldırım ve vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen ve tek tek not alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Beldelerdeki işlerimizin çoğunu tamamladık. Sıra köylerde. Derdinizi söyleyin, gücümüzün yettiği kadar derman olmaya çalışalım. Görevimizi yapmanın huzuruna erelim” dedi. 70 yaşındaki İsmail Cönk, hizmetlerinden dolayı Başkana teşekkür ederek, “Köyümüz böyle yol görmedi. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 
“İlk kez büyükşehir başkanı gördük”

Çileme’nin ardından Karakuyu Köyü’ne giden ve burada Muhtar Mehmet Torun tarafından karşılanan Başkan Kocaoğlu, Karakuyu İlköğretim Okulu’nda da öğrencilere spor malzemesi dağıttı. Öğrenciler, sevgi gösterisinde bulundukları Başkan Kocaoğlu’ndan imza alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Burada bir eve konuk olan Başkan Kocaoğlu’na köylü kadınlar gözleme ikram etti.

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Çakaltepe Köyü’ndeki temaslarına, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık da katıldı. Muhtar Mehmet Çapurlu ve köylülerle sohbet eden Başkan Aziz Kocaoğlu, en çok talebin ulaşım konusunda olduğunu, en geç yaz başında yeni gelecek otobüslerle birlikte hem sefer yapılan köy sayısının hem de sefer sayısının artırılacağını söyledi.

Gittiği her köyde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Kocaoğlu, kendisini görmek ve dinlemek için gelen vatandaşların sorunlarını tek tek dinledi ve not aldı.

Ziyaretlerini Çile ve Gölova köyleriyle tamamlayan Başkan Kocaoğlu, “Ekiplerimizle birlikte dolaşıp acil işleri süratle yapıyoruz. Yeni ihtiyaçları belirleyerek hizmet etmeye devam ediyoruz. Mahallelerimizin elini yüzünü toparladık. Şimdi sıra 164 köyümüzü toparlamakta” diye konuştu. Çile Köyü Muhtarı Kemal Düzgün ve Gölova Köyü Muhtarı Durmuş Dal, köylerine ilk defa büyükşehir belediye başkanının geldiğini söyleyerek Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.


Editör: Haber Merkezi