İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile birlikte ilçenin dağ köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Nazarköy, Vişneli, Dereköy, Gökyaka, Cumalı ve Yeşilköy’de sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Kocaoğlu, köylerin ihtiyacı olan su ve kanal şebekesi, yol düzenlemesi, ulaşım ve spor alanları gibi sorunların çözümüyle ilgili notlar aldı.

İlk olarak Nazarköy’de Muhtar Mehmet Yiğit tarafından karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu, Tarihi Sanat Atölyesi’ni gezerek nazar boncuğu yapımını izledi ve yerinde bilgi aldı. Köylüler Başkan Kocaoğlu’nun yakasına nazar boncuğu takıp çeşitli süslemeler hediye etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, daha sonra gittiği Vişneli Köyü’nde Muhtar Ziver Keskin ve kalabalık bir vatandaş grubu tarafından karşılandı. Kentte 164 orman köyü olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Şu ana kadar 110 köyü ziyaret ettik. Hedefimiz tüm köyleri yerinde görerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit edip yerine getirmek” dedi. Köylülere bir de müjde veren Başkan Kocaoğlu, birkaç köyü bir araya toplayacak paket arıtma projesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Başkan’dan büyüme formülü

Dereköy’de Muhtar Nurettin Yıldız tarafından “coşkuyla” karşılanan Başkan Kocaoğlu’na köylüler de, ova yollarının asfaltlanması nedeniyle üründe verim artışı yaşadıklarını belirterek teşekkür etti. Kentin yerelde kalkınması için projeler geliştiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı ise  “Yol haritamızı belirledik. İzmir’i her sene biraz daha büyüterek hem Türkiye’de hem de dünyada hak ettiği yere getireceğiz. İzmir’in büyümek için kendinden başka kimseye ihtiyacı yok” dedi.

Gökyaka Köyü’nde muhtar Ergun Erkan ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu’na burada Atatürk tablosu hediye edildi. Tabloyu “En güzel hediye” diyerek kabul eden Başkan Aziz Kocaoğlu, ESHOT’a yeni otobüsler geldikçe dağ köylerine sefer yapan otobüslerin sayısını artıracaklarını söyledi.

Gökyaka Köyü’nden sonra Cumalı’ya geçen Başkan Kocaoğlu’nu, burada Cumalı Köyü Muhtarı Nail Serin ve Yeşilköy Muhtarı Mustafa Davut Topuz ile vatandaşlar karşıladı. Ziyaretleri sırasında en çok “iş” talebiyle karşılaştığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu ülkemizin bir sorunu. İstihdam problemi ekonomik büyümeyle olur. Biz de yerelde kalkınmayı sağlayarak ekonomiyi büyütmeye çalışıyoruz” dedi. Yerelde kalkınmanın sağlanmasıyla oluşacak yatırımların kent insanlarına yeni iş olanakları yaratacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu konudaki çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.