Çeşitli etkinliklerle, özellikle kadınların ve çocukların sosyal yaşamda daha çok yer almalarını destekleyen Konak Belediyesi, başlattığı fasıl günleriyle semt merkezlerini şenlendirdi. Güzelyalı İyileştirme Platformu İmbat Fasıl Grubu, Konak Belediyesi semt merkezlerinde canlı fasıl programına başladı. Her hafta başka bir semt merkezinde düzenlenen fasıl dinletileri, kurs gören kadınların da motivasyonunu arttırdı.

Kursiyerlere müzikli sürpriz


Güzelyalı İyileştirme Platformu İmbat Fasıl Grubu, ilk müzik dinletisini Konak Belediyesi Ayla Ökmen Semt Merkezi'nde gerçekleştirdi. Sınıflarda kurs gören kadınlar ders bitiminde müzisyenlerle karşılaştı. Şef Ali İhsan Kaya'nın yönetiminde Türk Sanat Müziği eserleri seslendiren İmbat Fasıl Grubu'na kursiyerler de eşlik etti. Kadınların Konak Belediyesi semt merkezlerinde üretimi kazanca, paylaşımı da sosyal terapiye dönüştürdüklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi: "Semt merkezlerinde kadınlarımız bir yandan üretirken bir yandan da bu üretimi kazanca dönüştürüyorlar ve aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Ama bunun da ötesinde bir arada olmanın verdiği mutluluğu yaşıyorlar. Kurslarda yaşadıkları sevgi, dostluk ve dayanışma havası sosyal terapi işlevi görerek onları daha mutlu, daha özgüvenli bireyler haline getiriyor. Farklı kültür sanat etkinlikleriyle kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz."
   
Güzelyalı İyileştirme Platformu İmbat Fasıl Grubu ile bahar aylarını müzikle karşılayacak Konak Belediyesi semt merkezleri:

14 Mart: Gültepe Semt Merkezi
21 Mart: Eşrefpaşa Semt Merkezi
28 Mart: İsmetpaşa Semt Merkezi
4 Nisan: Basmane Semt Merkezi
11 Nisan: Agora Semt Merkezi
18 Nisan: Hatay Semt Merkezi
25 Nisan: Tülov Vakfı
2 Mayıs: Melehat Yılmayan Öğrenme Evi
Editör: Haber Merkezi