Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü araç filosunun yenilenmesinin ardından şimdi de telsizleri teknolojiye uyum sağladı. Daha modern ve teknolojinin son ürünü olan telsizlerle donatılan zabıta memurları, acil durumlarda daha hızlı bilgi erişimi sağlayabilecek. 66 adet el telsizi sayesinde artık Konak zabıta ekipleri olay yerine anında müdahale edebilecek.

Yeni telsizlerle birlikte APCO25 Sayısal Trunk Telsiz Sistemi’ne geçen Konak zabıta ekiplerinin daha hızlı, daha etkin ve koordineli hizmet sunabilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilgi Ağları Şube Müdürlüğü telsiz sistemine entegre oldu.

Konak Belediyesi zabıta ekipleri afet ve acil durumlarda hem merkez bilgi işlem dairesiyle hem de kendi aralarında çok daha hızlı bir şekilde koordinasyon sağlayabilecek. Yeni telsizler sayesinde merkezden zabıta ekiplerinin nerede olduğu kolayca tespit edilerek gerekli olan adrese yönlendirilmeleri kısa zamanda gerçekleştirilebilecek. Aynı zamanda herhangi bir afet durumunda zabıta ekipleri koordinasyon merkeziyle anında bilgi paylaşımı yapabilecekler.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, modern çağın getirdiklerine uygun olarak zabıta ekiplerinin araç ve gereçlerini yenilemekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Son teknolojiye uygun olarak zabıtamızın telsiz sistemini yeniledik. Bu sayede ekiplerimiz daha modern ve daha hızlı erişim sağlayabilecekleri bir sisteme geçti. Onlara da bu yakışırdı” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi