Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, iki yıllık görev süresinde gerçekleştirdiklerini ve hayata geçireceği planlarını Mövenpick Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Farklı alanlarda geçtiğimiz bir yılda hayata geçirilen çalışmaları hakkında bilgi veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, resmi belediyecilik anlayışından ayrılarak kentte dostluk ağı kurduklarını belirterek sosyal belediyecilik anlayışını yaşama geçirdiklerini söyledi. Tartan, "Kadın dostu, genç dostu, çocuk dostu, tarih dostu, çevre dostu, hayvan dostu, iyi gün kötü gün dostu, insan dostu, engelli dostu, esnaf dostu, kültür dostu, spor dostu ve sanat dostu kimlikleriyle vatandaşlara sınırsız hizmet götürdük" dedi. Giysi bankasıyla on binlerce kişiye mutlu günlerinde şefkat eli uzattıklarını, sessiz ve sedasız kimsenin reklamını yapmadan, hatta komşularına bile duyurmadan yüz bin dar gelirli aileye erzak yardımı ulaştırdıklarını anlattı. 


Sağlıkta sayısız seminer


Kentte sadece yol yapan, kaldırım döşeyen, asfalt atan ve park yapan anlayışın rutin bir şekilde yürüdüğünü vatandaşların sağlıklarıyla da ilgilendiklerinin altını çizen Başkan Tartan, "Semt merkezlerindeki sağlık taramalarının dışında geçen yıl başlattığımız 'Sağlıkta Buluşma Günleri' bir hayli ilgi gördü, katılım büyük oldu" dedi. Sağlık alanında İzmir Tabip Odası ile birlikte yürüttüğü çalışmalardan ötürü ödüllendirildiğini de hatırlatan Başkan Tartan, sağlık taramalarından on binlerce vatandaşın yararlandırıldığını söyledi. Kentliyi butik müzecilik kavramıyla tanıştırdıklarını hatırlatan Başkan Tartan, ödüllü Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin İzmir'e yurt içi ve yurt dışında prestij kazandırdığını belirterek, açılışın gerçekleştirildiği 18 ocak 2010 tarihinden bugüne kadar müzeyi yediden yetmişe 60 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.


Turizme ciddi hizmet


Tarihi imza ile yıllar içinde İzmir'in çehresinin değişeceğini vurgulayan Başkan Tartan, İzmir büyük yatırımlarla buluşmasını beklediklerini söyledi Tartan şöyle devam etti: "Sadece konut, ticari alan değil aynı zamanda turizme hizmet anlamında da çok ciddi katkılar olacak. Yeni kent planı İzmir'e gerçekten çok ciddi katkılar sağlayacak, yatırımlar getirecek, yerli yabancı sermayenin ciddi bir katkısı olacak, liman çalışmalarının geliştirilmesi ile birlikte İzmir gerçekten entegre bir hizmet alanına kavuşmuş olacak." Kentte yeni bir buluşma mekanı yarattıklarını yaklaşık 20 yıldır çivi bile çakılmayan Sevgi Yolu'na yapılan yatırımlar ile yeni bir çehre kazandırdıklarını söyleyen Başkan Tartan Sevgi Yolu'nda Nazım Hikmet, Attila İlhan, Louis Aragon ve Pablo Neruda gibi dünya şairlerinin şiirlerinin yer aldığını belirtti.


Okullara 5 milyon lira


Bugüne kadar okullara 5 milyon liranın üstünde katkı sağladıklarını da dile getiren Başkan Tartan, Milli Eğitim'in yapması gereken ama yetmediği noktalarda okulların yanında olduklarını ifade etti. Sosyal belediyecilik anlayışının en önemli unsuru Konak Halk Üniversitesi ile 38 dalda 65 farklı branşta düzenlenen kurslarda 7'den 70'e tüm Konaklılara, okuma, yazma, istihdam ve kazanç sağlayan bir gelecek sunduklarına değinen Tartan, yaşamın her alanında kadınların yanında yer aldıklarını söyledi.
            

Dünya İzmir'i izledi

Kent turizmine önemli katkılar sağlayacak çalışmalara da değinen Başkan Tartan, kruvaziyer gemiler ile kente gelen turistlere bir yol haritası bulunması amacıyla yedi dilde broşür dağıttıklarını ve bunların üniversitelerde eğitim gören gönüllü rehberler aracılığı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Petank ile uluslararası boyutta gerçekleştirilen yarışma ile İzmir'in canlı yayınlar ile milyonlarca insan tarafından tanıtılmasına fırsat yaratıldığını anlatan Başkan Tartan, 2014 Avrupa Masterler Şampiyonası'nın İzmir'de yapılacak olmasının da kente önemli bir ekonomik katkı sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmasının sonunda 40 gündür belediye önünde eylem yapan temizlik işçilerine de değinen Başkan Tartan, göreve geldiği günden beri işçi ve emekçi dostu olmaya özen gösterdiğini ifade ederek, "Eylem yapan işçilerin sayısı 15-20 kadar. Ancak bunlar dışarıdan profesyonel eylemciler tarafından destekleniyor. Bu işçilerin belediye ile hiçbir ilgisi yok. İhale sonucu tanımadığım bir firma tarafından işe alınan kişiler bunlar. Benim bu işçileri belediye şirketine almak gibi bir imkanım yok. Yönetmelik gereği 12 Haziran 2012'ye kadar benim işçi alma ihtimalim yok. O zamana kadar beklemek zorundayız" dedi.

Editör: Haber Merkezi