İzmir'in gülen yüzü Konak'taki vatandaşların daha iyi şartlarda yaşaması için olanaklarını seferber eden Konak Belediyesi maddi, manevi sosyal ya da bedensel engelleri nedeniyle yaşama uzak kalan vatandaşlarını yalnız bırakmadı. Konak Belediyesi'nin verdiği hizmet ve yardımlarla ihtiyaçlıların yaşam kalitesi arttı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, göreve geldikten sonra ihtiyaç sahiplerinin sesine kulak verdiklerini sorunların çözümünde desteklerini esirgemediklerini belirtti. Başkan Tartan, sosyal belediyeciliğin ve insan olmanın getirdiği hiçbir sorumluluktan kaçmayan Konak Belediyesi hizmetlerini daha da genişleterek sürdürdüklerini söyledi.


Semt Merkezlerinde 4000 kişi

Takı tasarım, yönetici asistanlığı, okuma yazma, gitar, bağlama, giyim dikişi, yabancı dil, ev kazaları ve ilkyardım kursu gibi 39 farklı kursla ilköğretim öğrencilerinden 80'li yaşlardaki kursiyerlere kadar geniş bir yaş aralığında 4000'e yakın Konaklı'ya meslek edindirme ve hobi kursları verildi. Semt merkezinde açılan meslek edindirme ve hobi kurslarına katılan kursiyerler sertifikalarını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'dan aldı.

Emekler karşılıksız kalmadı

Kursiyerler emeklerinin karşılığını Hediyelik Eşya Fuarı, Ege Mutfak Zirvesi, Kadın Festivali gibi kapsamlı etkinlikler ile çeşitli açılış ve şenliklerde ürettiklerini sergileyerek ve satarak aldı. Özellikle kadınlar hobi olarak başladıkları uğraşlarını aile bütçesine katkı sağlayan bir kazanıma dönüştürerek Konak'ta Kadın olmanın ayrıcalığını yaşadılar.

Kültürel etkinlikte sınır yok

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yıl boyunca düzenlediği kültür gezileri, konserler, tiyatro gösterimleri ve panellerle Konak Belediyesi semt merkezlerinden faydalanan Konaklıları bilgi ve kültür dolu bir dünyaya taşıdı. Yıl boyunca kurslarda çalışarak el emeği göz nuru çeşitli üretimlerde bulunan kursiyerler ve Konaklı kadınlar streslerini bahar, yaz güz, deniz pikniği olarak farklı zamanlarda Konak Belediyesi tarafından düzenlenen günlük gezilerde attılar.

Editör: Haber Merkezi