Bornova’nın köyleri başta olmak üzere İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen üretici köylüler taze ve doğal ürünlerini satmaya başladı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Köy-Koop temsilcileriyle birlikte açtığı Bornova Katlı Otoparkı’nın altındaki Köylü Üretici Pazarı’nın her Cumartesi günü kurulacağını açıkladı.

Bornova Belediyesi’nin hem çiftçiye destek olmak hem de doğal ve katkısız ürünlerle beslenmek isteyen vatandaşların bu isteğini yerine getirmek amacıyla ‘Köylü Üretici Pazarı’ açıldı. Bornova Katlı Otoparkı’nın altındaki Pazar’ın açılışına Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın yanısıra Köy Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut, Çiftçi Örgütleri Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü ve Köy-Koop İzmir Birliği Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Kiraz Haliller Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Özdemir, İğdeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Top, Buca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Sepetçi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever, Çaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanın Osman Koç, Bornova Eğridere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mahmut Yılmazlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İzmir ve Bornova’nın çeşitli köylerinden gelen üreticiler Bornova Belediyesi’nin sağladığı tezgahlarda kendi üretimleri olan sebze, meyve ve hayvansal ürünlerini Köylü Üretici Pazarı’nda satma imkanı buldu. Bundan böyle her Cumartesi günü kurulacak olan Pazar’da çoğunluğu üretici kooperatiflerine üye olan köylüler ürünlerini sergileyecek.

Köylü Üretici Pazarı’nı açmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, daha önce organik halk pazarı ve üretici kadınlar pazarını açtıklarını hatırlatarak, “Bornovamızın 12 köyü var. Bu köylerimizden Salı ve Cuma günleri vatandaşlarımız kendi ürettiklerini getirip çarşıda bir köşe bulup satıyorlardı. Şimdi Bornova Belediyesi olarak köylülerimize daha düzenli bir alan yaratmış oluyoruz. Bornova Katlı Otoparkı’nın altındaki bu alanı, Ziraat Odası’na kayıtlı, üretici belgeli Köy-Koop üyesi köylülerimize açtık. Bundan sonra köylümüz üretimlerini doğrudan halka ulaştırabilecek. Bornovalılalar da hem doğal ürünler tüketecek hem de köylümüze destek vermiş olacak” dedi.