Üç gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden küçük Mehmet Ali'nin tedavisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde yapılıyordu.

Demir kapının çocuğun üzerine düşmesinden sonra olayı araştırmak için iki müfettiş görevlendiren İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kapının demir dayanaklarının bir gün önce hırsızlar tarafından kesildiğini ve bir hurdacıya 10 lira karşılığında satıldığını tespit etmişti. Küçük çocuk ise bütün bunlardan habersiz, 75. Yıl İlköğretim Okulu'nun bahçesinde arkadaşlarıyla oyun oynarken akşam saatlerinde kapının üzerine devrilmesi sonucu yaralanmıştı. Önce Menemen Devlet Hastanesi'ne, ardında da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Ali Yavuz, üç gün sonra yaşama veda etti.


SUÇ HIRSIZINMIŞ


İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, üç gün önce Menemen ilçesindeki Asarlık 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda giriş kapısı raydan çıkarak üzerine düşen 4 yaşındaki Mehmet Ali isimli çocuğun hayatını kaybetmesiyle ilgili müfettişlerin hazırladığı ön rapora göre olayın kapıyı daha önce çalmaya çalışan hırsızın suçuymuş gibi göründüğünü söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, Menemen ilçesindeki Asarlık 75. Yıl İlköğretim Okulu'nun önünde oynayan 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz'un üzerine giriş kapısının düşmesi nedeniyle hayatını kaybetmesinden sonra görevlendirilen müfettişlerin ön raporuna göre olaydan önce kapıyı çalmak için birkaç parçasını kesen hırsızın suçlu gibi göründüğünü söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın hem emniyet hem de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürüldüğünü belirten Üye, "Kapıya hafta sonu parçalanıp satılmak için çalma girişiminde bulunulmuş. Kapının alt kısmından bir parça alınıp satılmış, emniyet satılan parçayı bulmuş. Kapı tam olarak parçalanmadığı için ayakta durur vaziyetteymiş. Hayatını kaybeden çocuğumuz da orada oynadığı sırada giriş kapısı üzerine düşmüş. Ama tabii sonuçta olaydan önce de orada eğitim ve öğretim yapılıyor. Kapının şimdiye kadar düşmemiş olması da çok ilginç. Çocuklar giriş çıkış yaparken hiç mi bir tanesi dokunmadı. Konu çok yönlü olarak araştırılıyor" dedi.

Okul araç ve gereçlerinin korunması adına sene başında tüm binaların okul müdürlerine zimmet edildiğini hatırlatan Üye, "Biz ne kadar personelimize koruma amaçlı talimatlarımızı versek de bu tip hırsızlık ya da ölümlü olaylar meydana gelebiliyor" diye konuştu.
Öte yandan, dün akşamüzeri tedavi gördüğü 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden minik Mehmet Ali, bu sabah erken saatlerde toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi