Konak Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gürçeşme Ferahlı Mahallesi'nde 35 yıl sonra tarihi bir yıkıma imza attı. 3502, 3502/1 ve 3505 Sokak'ta yol gövdesinde kalan dört binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Mevcut trafik akışını engellemesi ve tehlike arz etmesi nedeniyle söz konusu binalar kamulaştırılarak yıkımları gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, araç trafiğine nefes aldıracak olan çalışmaları başlatmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, " Gürçeşme'den Buca ve Toros Mahallesi'ne kadar uzanan alternatif yol kısa süre içinde düzenlemeleri yapılarak  vatandaşların hizmetine sunulacak. Vatandaşların 35 yıldır beklediği projeyi yaşama geçirmek bize nasip oldu" dedi.

Başkan Tartan, kamulaştırılan binaların yıkımının ardından yolun genişlemiş ve yenilenmiş haliyle olarak araç trafiğin kullanımına açılacağını vurguladı. Toros, Buca, İşçievleri, Kuruçeşme, Evka, İzkent ve Ufuk Mahalesi'ne giden, Menderes ve Gürçeşme Caddesi'ne alternatif yol durumunda olan söz konusu sokağın ana arterleri rahatlatacağını dile getiren Tartan, araç trafiğinde yaşanan sıkışıklığın son bulacağını söyledi.

Ferahlı Mahallesi'nin İzmir'in en eski mahallerinden olduğunu hatırlatan Tartan, "Bugün burada tarihi bir yıkıma tanıklık ediyoruz. Kentsel dönüşümün ilk kepçesini indiriyoruz. Bu yıkımların devamı gelecek. Hem trafik açısından hem de güvenlik açısından tehlike arz eden binaların yıkımı devam edecek. Halkımıza hizmet için buradayız. Onlara yakışır hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz" dedi.

Vatandaş ne diyor?


İki aracın yan yana geçmekte zorlandığı yolda çok fazla trafik kazası olduğunu, pek çok kez araçların evinin duvarına çarparak tehlike yarattığını dile getiren mahalle sakinlerinden Gülşen Meruğuş (55), hiçbir yerel yöneticinin sorunlarına eğilmediğini belirterek, "35 yıldır burada oturuyorum ve evlerimiz, yollarımız tehlike arz ediyor. Çok sorunumuz var, bunca yıl bu mahalle hiç hizmet almadı. Nihayet bunca yıl sonra el atılmaya başlandı. Mahallemizde bir alışveriş merkezi, bir banka yok, imarımız yok. Bunun için evlerimiz yıkılacaksa yıkılsın, razıyız. Kentsel dönüşümün yanındayız. Konak'a 10 dakika uzaklıkta mahrumiyet içindeyiz. Başkan Tartan'ın yıkımı gerçekleştirmesi mutluluk verici " diye konuştu.

Ferahlı Mahalle Muhtarı Zeki Ulaş yıllardır trafik sıkışıklığı yaşanan sokağın genişletilmesiyle birlikte önemli bir sorunu ortadan kaldırıldığını belirterek, "Bu sokak Gürçeşme Caddesi'nden Yıkıkkemer ve Buca'ya giden kestirme geçiş olarak kullanılıyor. Bu nedenle çok hareketli bir sokak. Yıkım sonrası genişletilmesi çok faydalı olacak. Böylece küçük belediye otobüsleri de bu sokaktan hizmet verebilir. Bu çalışmaların devamının geleceğine inanıyoruz" dedi.