İzmir arasında yolcu taşıyan trenlerde yoğun izdihamın yaşandığını belirterek, tren seferlerinin arttırılması ve biletlerin numaralı satılmasını istedi.
Yaşar Varış, çağdaş bir ulaşım sistemi olarak nitelendirdiği tren yolculuğunun çağdaş olmaktan uzaklaşmaya başladığını belirterek, Ödemiş-İzmir arasında tren yolculuğunu tercih eden vatandaşların, yer kapmak içir birbirleri ile tartıştıklarını zaman zaman da kavgaların çıktığını söyledi. Ödemiş-İzmir arasındaki tren seferlerinin bir ara kaldırılmasının gündeme geldiğini fakat vatandaşlar tarafından yürütülen "Demiryolumu İstiyorum" kampanyası sonucunda seferlerin artırıldığını ve tren yolunun yenilendiğini belirten Varış, "Fakat şimdi de aşırı izdihamdan dolayı türlü sıkıntılar yaşanıyor. Biletler numaralı satılmadığı vatandaşlar yer kapma mücadelesi yapıyorlar. Yer kapamayanlar da iki saatlik yolculuğu ayakta yapmak durumunda kalıyorlar. Bu duruma bir an önce çözüm bulunmalı. Seferler artırılabileceği gibi, biletler de numaralı satılabilir" diye konuştu.Varış şunları söyledi: "Biletler numaralı değil. Koltuk sayısından çok daha fazla bilet satılıyor. İnsanlar oturarak rahat bir şekilde, gazetesini, kitabını okuyarak yolculuk etmek istiyorlar. Bu haliyle ne ayaktakiler rahat edebiliyor, ne de oturanlar. Ayakta duranlar oturanların üstüne düşecek nerede ise. İnsanlarımızın parasını vererek bindikleri bu ulaşım aracında rahat bir şekilde seyahat etmeleri gerekir. Bu onların en doğal hakkıdır. Yöneticilerimiz buna bir çare bulmalı. Çağdaş bir ulaşım aracına bu şekilde, çağdışı bir durum yakışmıyor. Teknik olarak olanak varsa mevcut trene yeni vagonlar eklenmeli. Eğer bu mümkün değilse koltuk sayısı kadar bilet satılmalı. İnsanlar rahat bir şekilde seyahatlerini yapmalılar."
Kurul başkanı Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu da Varış'ın haklı olduğunu belirterek, gerekli yazışmaların yapılmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi