Merve Has- Üyelerinin çoğunluğu çalışanlardan oluşan İzmir'in Kalbi Kemeraltı Derneği (İZKALP)'nin Kurucu Başkanı Serpil Barış, "Patron, bize bir kitaplık lütfen! sloganıyla başlattığımız kampanya ile Kemeraltı Çarşısı'ndaki gönüllü büyük mağazalarda ve şehrimizdeki sanayi ve ticari işletmelerde kitaplıklar kurmayı hedefliyoruz" dedi. Esnaf sorunlarından ziyade sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Barış, "Yaptığımız araştırmalar neticesinde çarşı esnafının ve çalışanlarının kitap okuma ihtiyacında olduğunu gördük. Çoğu kişinin ekonomik nedenlerle kitap sahibi olamadığını saptadık. Atatürk Çocukları  Kütüphanelerinin Derneği'nden aldığımız 400 kitap ile Kemeraltı Çarşı'ndaki Barış Bebe mağazasında projenin ilk kitaplığı ve ressam İlknur Çıdam'ın Kızılderili tekniğiyle yapmış olduğu Atatürk Resim Sergisi'nin açılışı 9 Aralık Cuma Günü olacak ve adım adım tüm çarşıya, İzmir'e ve Türkiye'ye ışık yayacağız" diye konuştu.

Çalışanlarımızı kitapsız kalmasın

Projenin başlangıcında sadece Atatürk Çocukları Kütüphanelerinin Derneği'den destek aldıklarını ifade eden Serpil Barış, "Projemizi geliştirmek ve yaymak için İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanaatkarlar Odası gibi birçok ilgili kuruluştan destek bekliyoruz. Bize kitap getirerek destek olmak isteyenler Atatürk Çocukları Kütüphanesi'nin www.ataturkcocuklarikutuphanesi.org adresinden bilgi alabilirler. Mağaza çalışanlarının, çevredeki esnafın, hatta müşterilerimizin bile yaralanabileceği kitaplıklar oluşturma gayretindeyiz. "Kitap okumasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım" diyen Ata'mızın İzinde yürümeye çalışıyoruz. Kitap okuyarak tüm savaşların, kadına yönelik şiddetin önüne geçebiliriz. Biliyoruz ki, en önemli düşmanımız olan cehaletle ve de kötülüklerle savaşmanın en etkili silahı kitaptır.

Yüreğimizi sevgisiz, beynimizi bilgisiz, çalışanlarımızı kitapsız bırakmayalım. Şehrimizin kanaat önderlerine sesleniyoruz: "Patron, bize bir kitaplık lütfen!" sloganıyla başlattığımız kampanyaya destek vererek çalışanlarınızın aydınlanmasına katkıda bulunur musunuz? İnanın, kazanan siz, kazanan Türkiye olacaktır" dedi.

İzmir'deki ışık yayılacak

Mağaza ve sanayilerde kurulacak kitaplıklar ile İzmir'deki ışığın Türkiye'yi aydınlatacağını söyleyen Atatürk Çocukları Kütüphanelerinin Derneği Başkanı Mesut Tim, "Biz istiyoruz ki içsel ışığa ulaşmış aydın insanların yaşadığı güzel İzmirimiz, ülkemize ışığını hep yaysın. Ortak çalışmamız ile kitap okuma zevkine herkesin ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Ata'mızın "Kitap okumasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım" sözünü misyon olarak görüyoruz. Eğer, okuma alışkanlığı oluşmazsa savaşlar da, ilaç üretimleri de giderek artar. Artık bunları yaşamamak için bu projelerin desteklenmesi ve kitap okuma alışkanlığının yayılması gerekir" şeklinde konuştu.                                                       
Editör: Haber Merkezi