İskender Dörtoluklar- 21 Mart'ta Doğu Perinçek'in tutuklanmasının beşinci yıldönümünde Kiraz'dan  başlatılan 'Doğu Perinçek ve Yurtseverlere Özgürlük' yürüyüşü, Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki açıklamadan sonra Bayraklı yönünde devam etti. Yürüyüşün Bornova ayağına, İşçi Partisi Genel Başkanı danışmanı Emekli Kurmay Albay Cemalettin Korkut, Emekli Tuğgeneral Ahmet Cengiz Aycan başta olmak üzere çok sayıda emekli subay ile beraber Muğla, Manisa, Denizli ve Antalya'dan yürüyüşe destek veren katılımcılar katıldı.

 25 kişi İşçi Partisi'ne üye oldu


'Doğu Perinçek ve Yurtseverlere Özgürlük' yürüyüşünün son gününde katılımcılar, Belkahve'de iktidar ve Büyük Ortadoğu Projesi(BOP)'ne karşı olduklarını belirten and içme töreni gerçekleştirdiler. Bu süre içinde katılımcılara Belkahve'nin Sarılar Köyü'nde köylülerin büyük kazanlarda yaptıkları tavuklu pilav dağıtıldı. Sarılar Köyünde etkinliklerin ardından ise 25 kişi İşçi Partisi'ne üye oldu.


'BOP'un eşbaşkanlarından vatansever olmaz'

Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki açıklamada konuşan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen şunları söyledi, " Cesaret ve mücadele ile iktidar ve BOP'tan kurtulacağız. Silivri ve Hasdal Cezaevleri yıkılacak. BOP'un eşbaşkanlarından vatansever olmaz. Yürüyüşlerimiz BOP eşbaşkanlığını bitirecek ve Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacaktır. Bu sebeple gezdiğimiz 17 bölgede halkımızın moralini yükselttik." Açıklamalarda Suriye ve Türkiye arasında BOP kapsamında savaş çıkarılmak istendiği ve buna karşılık olarak savaşa karşı bir 'Türkiye Cephesi' nin oluşturulması gerektiği vurgulandı. Bu sebeple Suriye'ye karşı Türkiye'yi savaşa sokacak olanların, ABD'nin savaş aleti olarak vatana ihanetin yanında hem bölgesel hem de dünya ölçeğinde hain olacakları belirtildi.  Perinçek'in davadaki ifadelerinin sinevizyona da yansıtıldığı, mitinge dönüşen etkinlikte Şen, "Yürüyüşümüz sırasında gördük ki, Türkiye ayağa kalkmaya başlıyor. Silivri, Hasdal'ın duvarlarını yıkıncaya kadar yürüyüşümüz devam edecek. Vatanını seven tutsak ediliyorsa, gelsinler bizleri de alsınlar. Vatanımızı sevmekten vazgeçmeyeceğiz. Onlardan hesap soracağımız günleri bekliyoruz. Türkiye gerçekten laik olana kadar canımızı vermek pahasına ant içiyoruz. Bizim yürüyüşümüz, Çankaya Köşkü'ne Türk bayrağını çekinceye kadar sürecek" dedi.

 'Yurtseverler çıkacak, hesap soracak', 'Birinci vazifen AKP'yi devirmek' sloganları atan partililer, daha sonra Büyük İzmir Yürüyüşü'nün startını verdi. Partililer, önce Bayraklı ardından Alsancak'a gidip yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanı'nda tamamladı.