Konak Belediyesi Agoro Semt Merkezi, keçeden yapılan şans fillerinin üretim merkezi haline geldi. Agora Semt Merkezi'ndeki kursiyer kadınlar 15 günde 750 takım fil yaparak, aldıkları siparişi zamanında yetiştirmenin mutluluğunu yaşarken, elde ettikleri gelirin bir kısmını da Semt Merkezi'nin gizli kahramanı olarak anılan ve kısa bir süre önce kanserden ölen Metin Savun'un ailesine bağışladılar.
Agora Semt Merkezi'nin yanındaki evde oturan ve rahatsızlığı nedeniyle çalışamayan, eşine şans filleri yapımında yardımcı olarak hayata bağlanan Metin Savun, geçtiğimiz ay yakalandığı hastalığa yenik düştü. Geride hiçbir gelirleri olmayan iki kız çocuğu ve eşini bırakan Metin Savun'a semt merkezine gelen kadınlar vefa borçlarını ödüyor.
 
Kadınlar yaptıkları şanş fillerinden elde ettikleri gelirin bir kısmını Metin Savun'un eşi Havva Savun'a verdiler. Güzel bir dayanışma, komşuluk ve vefa örneği sergileyen kadınlar, "Metin Bey bizim kardeşimiz, ağabeyimiz, gizli kahramanımızdı. Hastalığına rağmen hayat doluydu. Biz de imkanlarımız ölçüsünde eşi Havva Hanım'a, ilkokul 5. sınıfta ve üniversitede okuyan iki kızına küçük bir destek vermek istedik. Ancak bu ailenin daha büyük desteğe ihtiyacı var" dediler.
Kadınlar, Havva Savun'a düzenli bir iş ve çocuklara burs için duyarlı vatandaşlara çağrıda bulunmayı da ihmal etmediler.

Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Havva Savun ise, Agora Semt Merkezi'ndeki kursiyerlere ve yöneticilere teşekkür ederek, "Şans filleri yaparak bir nebze olsun sıkıntımızı unutuyor, küçük de olsa bir gelir elde ediyoruz. Bize destek olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Şimdi filler bana eşimi hatırlatıyor, elime almakta zorlanıyorum. Ancak tekrar ayağa kalkmak, kızlarımın eğitimi ve geçimimiz için buna mecburum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi