Seranın açılışı okulda düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılışa İlçe Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, AkzoNobel Boya A.Ş. Genel Müdürü Sanal Limoncuoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Faik Birlik, Ulamış İlköğretim Okulu Müdürü Deniz Karabacak, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

100 metrekare kapalı, 200 metrekare açık alandan oluşan serada, öğrenciler fasulye, kasımpatı, karanfil, kavun, karpuz, patates, patlıcan, biber ve salatalık fidanları dikti. Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi'nden gelen bamya tohumları da öğrenciler tarafından dikildi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Can Yücel Tohum Merkezi'nde tohumlar göndereceklerini ve öğrencileri Seferihisar'ın pazarlarında yetiştirdikleri meyve-sebzeleri satma imkanı bulabileceklerinin müjdesini verdi.

Başkan Soyer; "Bu çok küçük bir adım gibi gözükebilir ama aslında son derece anlamlı bir adım ve ümit ediyorum ki birçok eğitim kurumuna örnek olacak bir başlangıç. Biz yaklaşık 3 sene önce Milli Eğitim Müdürümüzün de desteğiyle okullarımızda sebze bahçesi kurmaya başlamıştık. Bugün o çabanın bir başka aşamaya geçmesi sağlanmış oluyor. Diliyorum ki çocuklarımızın üretimle tanışması toprakla tanışması üretmenin keyfiyle buluşması bu sayede çok daha fazla mümkün olabilir. Bu nedenle AkzoNobel çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Sizin bu gönüllü hizmetlerinizle çocuklarımız tahmin edemeyeceğiniz kadar zenginleşecekler ve üretmenin keyfiyle buluşacaklar" dedi.

İlçe Kaymakamı Şakir Erden; "Bugünkü açacağımız sera iki yönüyle benim için anlamlı. Birincisi öğrencilerimizi artık sanal alem dışında da doğayla iç içe olma fırsatı sunuyor. İkinci güzel olan tarafı da sosyal sorumluluk bilincinin yüksek olduğu dünya çapında boya ve kimya sanayinde önde gelen bir firmamızın özellikle çocukları düşünmesi ve katkı vermesi çok değerli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum hepimize hayırlı olsun diyorum" dedi.

Sera'nın kuruluşunda büyük destek veren AkzoNobel Boya A.Ş. Genel Müdürü Sanal Limoncuoğlu ise konuşmasında şunları söyledi: "Dünyanın en büyük boya üretici firması akzonobel olarak temel değerlerimizden biri sosyal sorumluluk bilinciyle yer aldığımız topluma ve çevreye faydalı olabilmektir. Markamızın da sloganı olan every color is green (her yer yeşildir) sözüyle vurguladığımız gibi çevreye ve sürdürülebilirliğe her zaman önem veren bir firma olarak bu projeyi gerçekleştirmiş olmak bizim için gerçekten çok değerlidir ve çok büyük bir anlam ifade etmektedir" dedi.

Ulamış İlköğretim Okulu Müdürü Deniz Karabacak; Sözlerime Çin Ozanı Kuan-Tzu'nun çok bilinen sözüyle başlamak istiyorum. Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek ağaç dik 10 yıl sonrası ise tasarladığın. Bir kez tohum ekersen bir kez ürün alırsın bir kez ağaç dikersen 10 kez ürün alırsın. Birisine bir balık verirsen doyar bir defalık balık tutmasını öğret doysun ömrü boyunca. Gerçekten eğitime değer vermek eğitimi olmazsa olmazların içine almak çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarınan biridir. İlköğretim öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve üst öğretime hazırlayan zorunlu eğitim çağını kapsar. Bizler öğrencilerimizi bir taraftan üst öğrenim kurumlarına hazırlarken bir taraftan da hayata hazırlamakla yükümlüyüz. Onları hayata hazırlarken doğayı tanıma sevme, koruma ve bir doğa dostu olarak biliçlenmesini amaçlamaktayız. Bu amaç için bir sera hayal etmiştik. Bu hayalimizi AkzoNobel şirketi sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdi. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Okul öğretmenlerindne Neptün Soyer ise; "Okulumuz var olan tarım bahçesi için bir sera hayalimiz vardı. Bu hayali önce Soroptimist Derneği'nden Ülkü Hanım'la paylaştık onlar da bizi AkzoNobel'le buluşturdu. AkzoNobel tüm sanayi kuruluşlarına örnek olacak bir sosyal sorumluluk anlayışıyla ve hızla bu serayı kurarak hayalimizi gerçekleştirdi. Tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Şimdi bize düşen başarıyla gerçekleştirilmiş bu projenin sürdürülebilirliğinin devamını sağlamaktır.

Konuşmaların ardından seranın açılışı yapıldı. Ulamış İlköğretim Okulu'ndan yapılan açıklamada öğrencilerin serada öğretmenler gözetiminde toprakla iç içe olarak meyze-sebze yetiştireceği, okulda da Tarım Derslerinin başlayacağı açıklandı.
Editör: Haber Merkezi