İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şemikler’de kapatılan hemzemin geçidin yerine yapacağı yaya altgeçidi için yapım ihalesi sürecini tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, 8 Kasım’da gerçekleştirilen ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Mahalle halkının ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak ve merkezin daha da hareketlenmesini sağlayacak olan çalışmalar 1 milyon 698 bin 750 TL ihale bedeliyle tamamlanacak.

Nisan ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şemikler sakinleri ile bir araya gelmiş ve Şemikler’deki yol sorununa çözüm konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu. Esnaf, muhtar, dernek temsilcileri gibi her kesimden vatandaşın katıldığı toplantının ardından Şemikler’e “yaya alt geçidi” yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştı.

Mahallelinin taleplerine göre Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje şöyle:

Erdoğan Akaya Sokağı, Merkez Camisi ve pazaryerinin önünden geçen 6418 Sokak’a bağlayacak şekilde yaya alt geçidi yapılacak. Yaklaşık 5 metre zemin altından yapılması öngörülen altgeçidin genişliği de 6 metre olacak. Altgeçit için 40 metrelik tünel yapılması öngörülen projede, kullanım başladıktan sonra ileride gelen talepler doğrultusunda araç geçişine uygun değişiklikler de yapılabilecek.

 

Editör: Haber Merkezi