Gaziemir'in tarihini ve kültürünü aydınlatmak ve kaybolmasını önlemek amacıyla yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Alanı'nı törenle açtı. Başkan Şenol, bu projeyle Türkler ve mübadeleden önce bu kentte yaşayan Rumlar için kutsal kişilik olan bu sembol isme hak ettiği değeri yeniden kazandırdı. Gaziemirliler ve mübadele döneminde Yunanistan'a göç eden Rumlar tarafından kutsal kabul edilen ve ziyaret edilen türbe, belediyenin yaptığı projeyle harabeye dönmüş yapısından ve kötü imajından kurtarıldı.

Başkan Şenol veryansın etti

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, il genel ve belediye meclis üyeleri, Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari, çok sayıda vatandaş ve annesinin katıldığı açılışta konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Seydi Baba'nın mezarının taşınması konusunda yaşadığı engellemelerden yakındı. Mezarın yeni yerine taşınmasının bilerek engellendiğini söyleyen Başkan Şenol şunları söyledi: "Önüme birçok engel konuyor. Birçok yerde mezarlar taşınıyor. 1,5 yıl önce, Kaymakamımız Şerafettin Tuğ'un başkanlık yaptığı komisyonda mezarın taşınabilmesi için imzalar atıldı. Ama 1,5 yıldır ben Seydi Baba'nın mezarını buraya taşıyamıyorum. Seydi Baba eski yerinde, hurdaların arasında, çöplük içinde yatıyor. Ama bu mücadele devam edecek.  Söz verdikten sonra vazgeçmek öyle kolay değil. Bir partinin ilçe başkanı konuşuyor diye kentin mülki amiri korkudan hiçbir şey yapamıyor. Devletin bürokratı mısın, yoksa herhangi bir siyasi partinin mi bürokratısın. Gaziemir'in mülki amiriyseniz o şekilde davranmak zorundasınız. Mücadeleye devam edeceğim. Siz Seydiköylüler, Gaziemirliler arkamda dik durursanız O'da hak ettiği bu güzel alanda gelip yatacaktır."

Başkan Şenol'a teşekkür

Seydi Baba'nın Gaziemirliler tarafından kutsal kabul edildiğini ifade eden Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari, "Kentimizin tarihine kültürüne sahip çıkan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a, Seydi Baba'nın adını yakışır bu tesisi yaptığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

7 dönümlük alan

7 dönümlük alanı kapsayan Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon alanında türbe, amfi tiyatro, çeşme, havuz, yeşil alan, ahşap oturma grupları ve araç park alanı yer alıyor. 5 bin 5 yüz dönümü yeşil alan olarak ayrılan türbe alanındaki mevcut zeytin ağaçları korunarak, 25 zeytin ağacı, 40 çınar ağacı ve çok sayıda bitki dikildi.