Ödemiş İnönü İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, Soma'daki maden faciasında yetim kalan çocuklar için oyuncak toplama kampanyası başlattı. Okuldaki diğer öğrencilerin de katıldığı kampanyaya oyuncakcı olan bir öğrenci velisi de destek verdi. Yarı fiyatına alınan oyuncaklar, büyük bir koliye yerleştirildi. Ayrıca Nurten Bulanık adındaki öğrencinin hazırladığı duygu dolu mektup, koliye bırakıldı. Koli, Soma'ya iletilmesi için Ödemiş Kızılay Şubesi yetkilisine teslim edildi.

Sınıf öğretmeni Berrin Varman, "Öğrencilerim Soma'daki facianın olduğu ilk andan itibaren çok büyük üzüntü yaşadı. Kendi aralarında konuşarak aldıkları kararı bana getirdiler. Bizde 4-A sınıfı olarak çalışmaya başladık, paralarımızı topladık. İşyeri sahibi bir velim bize oyuncakları yarı fiyatına verdi. Topladığımız bu oyuncakları Soma'da babalarını kaybeden çocuklara gönderilmek üzere Kızılay'a teslim ettik" dedi.

Kızılay Ödemiş Şube Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, "Kızılay'ın ne demek olduğunu öğrencilerinize aşıladığınız için size teşekkür ederim. Oyuncaklarınızı en kısa zamanda Soma'daki mağdur ailelerin çocuklarına dağıtılmak üzere, yerlerine ulaştıracağız. Bu duyarlılığınız için size ve öğrencilerinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Okul Müdürü Yunus Ergin, "Kendi harçlıklarını biriktirerek böyle bir çalışma yaptılar. Aldıkları oyuncakları arkadaşları göndermek istediler. Bu davranış bizi çok mutlu etti. Öğretmenimiz, Kızılay aracılığı ile oyuncakları Soma'ya gönderdi. Böyle bir Sosyal Sorumluluk Projesinde yer almalarından dolayı başta öğretmenimiz Berrin Varman olmak üzere öğrencilerimizi kutluyor, kendileri ile gurur duyuyoruz" dedi.