Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinesinde otistik çocukların eğitiminde, ayrıca çocukların ilk ata binme deneyimlerinde kullanılan Tay Park’ta minik atların ikinci yavrusu kısa sürede çocukların gözdesi oldu.
       
Karşıyaka Belediyesi’nin ödüllü parkı Tay Park’ta çocuklara hayvan sevgisinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar yeni gelişmelerle daha da güzelleşiyor. Parkın pony atları baba Çukulata ile anne Karamel’in geçtiğimiz yıl meydana gelen yavrusuna Karşıyaka ismi verilmişti. Karşıyaka’ya bu yılki Mart ayında kardeş dünyaya geldi. Yeni atın isminin belirlenmesi için ziyaretçilerden öneriler istendi. Yaklaşık 45 gün süren oylamada  Kordelya ismi öne çıktı. Karşıyaka ile Kordelya kardeşlerin padokta gün boyunca koşturup oyunlar oynaması ziyarete gelen çocukların büyük ilgisini çekiyor. Atları sevip okşayan çocuklar onlarla fotoğraf da çektirmeyi ihmal etmiyor.
       
Tay Park’ta çocukların yoğun ilgi göstermesi nedeniyle Karşıyaka Belediyesi yeni bir at daha satın aldı. Amazon adı verilen dişi beyaz at çocukların gezdirecek.