İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, ilk kez kent merkezi dışında toplandı. Kurul’un 41. toplantısı, Tire Süt Kooperatifi’nin daveti üzerine Tire’de gerçekleşti. Son dönemde “Sütün başkenti” olarak nitelendirilmeye başlanan ilçedeki toplantının konusu da süt oldu. Tarihi Hangar Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Reyhanlı’daki patlamada hayatını kaybedenlere  rahmet,  yaralılara şifa dilerken, ülkede ve dünyada terör olaylarının son bulmasını istedi.

Tire Süt Kooperatifi ile birlikte yürüttükleri ve Türkiye'ye örnek olan “Okul Sütü Projesi”nin bugün merkezi hükümet tarafından ülke geneline yayıldığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Projemiz çocukların sağlıklı beslenmesinin yanı sıra sektöre çok büyük katkı sağladı. İzmir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ‘Süt Kuzusu Projesi’ kapsamında 80 bini aşkın eve çocukların süt içmesi için her hafta 2 litre süt dağıtıyoruz. Süt üreticilerine bu desteklerimiz, Tire’deki süt sektörünün güçlenmesine zemin hazırladı. Son olarak Gürsüt ve Sütaş'ın yatırımlarıyla, Tire'de 10. süt tesisi de kurulmuş olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bu gelişmelerden büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Urfa’daki yatırımları nedeniyle Yaşar Grubu’nu da kutladı.

 
“Göçü önleyecek model yaratıyoruz”

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyelerini ilçelerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söylerken, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, kurulun İzmir'in kalkınması için mesaisini harcadığını ve kentin ilerlemesi için çalıştığını belirtti. Tire'nin de son dönemlerde “sütün başkenti” olma yönünde büyük mesafeler kaydettiğini dile getiren Ergi, Tire Süt Kooperatifi'nin yaratmaya çalıştığı kalkınma modeline destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Pınar Grubu'na teşekkür etti.  Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise işsizliğin çözümü ve kalkınmanın gücü olarak gördükleri tarımın gelişmesi ve küçük üreticinin güçlenmesi için çalıştıklarını kaydetti.  Küçük üreticiye yerinde üretim yaptırarak köyden kente göçü önleyecek bir model yaratmaya çalıştıklarını kaydeden Eskiyörük, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttükleri süt projesinin bu nedenle çok anlamlı olduğunu ve bu tür projelerin çok önemli olduğuna dikkat çekti.  Eskiyörük ayrıca, kurul üyelerine İzmir Tarım Grubu ve Tire Süt Kooperatifi tarafından hazırlanan "Küçük Menderes Bölgesine Tarım ve Hayvancılık" konulu bir sunum yaptı.
Editör: Haber Merkezi