Bornova Belediyesi'nin çocuklara ve gençlere bilim tarihi ve felsefesi, astronomi, fizik, kimya ve biyoloji bilimlerini deneylerle öğrenme imkanı sunduğu Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde tez konusu oldu.

Bugüne kadar bilimle ilgilenen ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen 350 gence fizik, kimya, biyoloji ve astronomi alanlarında uygulamalı eğitimin verildiği merkezdeki eğitim, yöntem ve materyalleri, EÜ Eğitim Fakültesi'nde doktora eğitimi alan bir öğrenci tarafından tez olarak işlenip uluslararası bilim dergilerine gönderilecek.

Bilimsel olarak incelenmeli

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'ni doktora öğrencileriyle birlikte ziyaret ederek Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'dan bilgi alan Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, çok önemli bir başarının ortaya konduğunu söyledi.
Astronomi, fizik, kimya ve biyoloji ile bilim tarihi ve felsefesi sınıflarını gezerek eğitim materyallerini ve yöntemlerini yerinde inceleyen Prof. Dr. Doğan,  "Burada verilen eğitim gerçekten takdire değer. Bunun da ötesinde bilimsel olarak incelenmesi gereken bir çalışma. Bu nedenle EÜ Eğitim Fakültesi bünyesindeki bir doktora öğrencimiz Merkez'i tez konusu edinecek. En önemlisi de bu tezi uluslararası bilim dergilerine göndereceğiz" dedi.