TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı, Pamukkale Colossae Otel'de yapıldı. Toplantı öncesi konuşan TDBB Başkanı ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, TDBB yönetim kurulu üyeleri olarak ilk defa İstanbul dışında bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 TDBB'nin, Türkiye'nin "kültür coğrafyası" denilen coğrafyada yerel yönetimlerle devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar, parlamentolar seviyesinde ilişkiler ve bağlantılar kurduğunu kaydeden Zeybekci, Birliğin belediyeler arasında çok daha uzun ömürlü, çok daha köklü ilişkilerin kurulması, hakların temsili konusunda en önemli kapı olan yerel yönetimler kapısını güçlendirmek için kurulduğunu belirtti.
 Zeybekci, "Kültür coğrafyamızda olan belediyeleri harekete geçirerek onlarla da temas kurarak, onlar vasıtasıyla o ülkeler arasındaki bağlantıları çok daha ileri noktalara getirmek için kurulduk. Şu anda 17 ülkede toplam 983 üyemiz var. Türkiye'den 85 üyemiz var. Türkiye'deki üye sayımızı bu yıl içerisinde daha da çoğaltacağız" dedi.
 Birlik olarak bugüne kadar "kültür coğrafyası" olarak adlandırılan ülkelerle eğitim başta olmak üzere birçok alanda işbirliği yaptıklarını hatırlatan Zeybekci, "Ortak değerlerimizi birlikte değerlendirmek için kongreler, sempozyumlar, konferanslar yaparak ilişkileri geliştirmek için faaliyetlerde bulunduk, bunları artırarak devam ettireceğiz. Yapılan çalışmalarımızda cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, meclis başkanımızın, bakanlarımızın çok büyük katkılarını gördük. 'Kültür coğrafyamız'daki yerel yönetimlerle bizim ülkemizdeki yerel yönetimler ve belediyelerimizle kardeşlik ilişkilerini pekiştirmek istiyoruz. Bütün il belediyelerinin, ilçe belediyelerinin ortak faaliyetlerde bulunmasını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.