Ünlü müzisyen Goodale, Rameau'nun barok eserlerini yorumlarken, Türkiye'nin geleneksel parçalarından da uyarlamaları seslendirecek. Bu özel konserde, Türk müziğinin zengin mirasıyla barok müziğin muhteşem bir füzyonu izleyicilere sunulacak.

İzmir'deki konser, kemençe ustası Derya Türkan ve çağdaş lyra ustası Sokratis Sinopoulos'un da katılımıyla gerçekleşecek. Ayrıca, konserin renkli atmosferine AASSM Senfoni Orkestrası yaylıları da eşlik edecek, izleyiciler unutulmaz bir müzikal deneyim yaşayacaklar.

Türk Klasikleri 1

Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri başlıyor Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri başlıyor

Konserin Türkiye ayağının ilk durağı olan İzmir'de, sanatçı Goodale heyecanını dile getirerek, Türk klasik ve geleneksel müziğini İzmirli dinleyicilerle paylaşmanın mutluluğunu ifade etti. Institut français İzmir Müdürü José-Maria Queiros ise muhteşem bir müzik şölenine ev sahipliği yapacaklarını belirterek, İzmirlileri bu özel etkinliğe davet etti.

9 Mayıs Perşembe günü saat 20.00'de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan konserin biletleri, kultursanat.izmir.bel.tr adresinden veya AASSM, İsmet İnönü Sanat Merkezi ve Konak Vapur İskelesi gişelerinden temin edilebilir. Konser günü AASSM gişesi saat 20.00'ye kadar açık olacak.

Editör: Sedef Didem Ezme