Kitap severler, bu haber tam size göre! Farklı türlerden kitap önerileriyle karşınızdayız. Klasiklerden bilim kurguya, Türk edebiyatından fantastik'e kadar geniş bir yelpazede kitap önerileri hazırladık.

Klasiklerin Ölümsüzlüğü | Dostoyevski, Tolstoy, Hugo, Tolkien ve Rowling

Edebiyat tarihinin en önemli eserlerinden bazılarını bu kategoride bulabilirsiniz. Dostoyevski'nin Suç ve Ceza'sı ile vicdan azabı ve suçluluk üzerine düşünecek, Tolstoy'un Anna Karenina'sı ile yasak aşkın ve toplumla çatışmanın acısını hissedeceksiniz. Hugo'nun Sefiller'i ile 19. yüzyıl Fransa'sının yoksulluk ve adaletsizliğini gözlemleyecek, Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'nde epik bir fantastik maceraya atılacak ve Rowling'in Harry Potter serisiyle büyücülük dünyasının gizemlerini keşfedeceksiniz.

Manisalı doktorun polisiye romanı raflarda Manisalı doktorun polisiye romanı raflarda

Türk Edebiyatının Zenginliği | Atay, Kemal, Tanpınar, Güntekin ve Hikmet

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden bazılarının eserlerini bu kategoride bulabilirsiniz. Atay'ın Tutunamayanlar'ı ile farklı arayışları ve umutsuzlukları ile boğuşan bir grup gencin hikayesini okuyacak, Kemal'in İnce Memed'i ile Çukurova'da feodal düzenle mücadele eden bir adamın destansı hikayesini öğreneceksiniz. Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nde geçmiş ve gelecek arasında gidip gelen bir kahramanın İstanbul'da yaşadığı serüvenlere tanık olacak, Güntekin'in Sokak Köpeği'nde bir gencin yoksulluk ve zorluklarla dolu hayatını keşfedeceksiniz ve Hikmet'in Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan vatan sevgisini ve umudu anlatan şiirler okuyacaksınız.

Bilim Kurgu Severlere | Asimov, Herbert, Burgess, Bradbury ve Nolan

Zaman yolculuğundan uzay operalarına, distopik dünyalardan sansüre kadar uzanan geniş bir yelpazede bilim kurgu eserleri bu kategoride yer alıyor. Asimov'un Yolculuk'u ile zaman yolculuğu ve geçmişi değiştirme fikri üzerine düşünecek, Herbert'in Dune'u ile baharat ve güç mücadeleleri ile dolu epik bir uzay operası okuyacak, Burgess'in Otomatik Portakal'ı ile şiddet ve özgür irade üzerine distopik bir romanla tanışacak, Bradbury'nin Fahrenheit 451'i ile kitapların yasak olduğu bir gelecekte geçen bir romanı keşfedeceksiniz ve Nolan'ın Yıldızlararası filmiyle zaman ve uzayın sınırlarını aşan bir uzay yolculuğuna çıkacaksınız.

Fantastik Dünyalara Yolculuk | Lewis, Pixar, Rowling, Tolkien ve Riordan

Hem çocuklar hem de yetişkinler için fantastik maceralar bu kategoride yer alıyor. Lewis'in Narnia Günlükleri'nde Aslan Aslan'ın hüküm sürdüğü Narnia diyarında yaşanan fantastik maceraları okuyacak, Pixar'ın Oyuncak Hikayesi'nde canlanan oyuncakların hikayesini anlatan bir animasyon filmiyle eğlenecek, Rowling'in Harry Potter serisiyle büyücülük dünyası Hogwarts'ta geçen sihirli bir maceraya atılacak, Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'nde epik bir fantastik maceraya ortak olacak ve Riordan'ın Percy Jackson ve Olimposlular'ı ile modern dünyada yaşayan bir gencin Yunan tanrılarının çocuğu olduğunu keşfetmesi ve yaşadığı maceraları okuyacaksınız.

Ayrıca, kitap önerisi almak için şu kaynaklara da göz atabilirsin:

Editör: Nurican ALBAYRAK