İzmir'in Konak ilçesinde 140 yıllık tarihiyle kentin endüstri mirasının önemli bir parçası olan Alsancak Tekel Fabrikası, restorasyon ve renovasyon çalışmaları sonucunda İzmir Kültür Sanat Fabrikası'na dönüştü ve 1. yaşını kutladı. Müdür Onur Özcan, bu özel günde İzmirlilere yeni bir buluşma noktası ve cazibe merkezi sunduklarını belirtti.

izmir kültür sanat fabrikası

Sosyal Medyada Fırtına Kopardı! Başkan Akbaş'tan avcılara "barbar" ithamı Sosyal Medyada Fırtına Kopardı! Başkan Akbaş'tan avcılara "barbar" ithamı

İzmir Kültür Sanat Fabrikası: Yeni Bir Buluşma Noktası

İzmir Kültür Sanat Fabrikası, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, İzmir Resim ve Heykel Müzesi, Atatürk İhtisas Kütüphanesi, Alsancak Halk Kütüphanesi, Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Türk Dünyası Müzik İhtisas Kütüphanesi, sanat ve eğitim atölyeleri, sergi alanları ve geniş peyzaj alanıyla kentin kültür ve sanat yaşamına yön veren bir merkez haline geldi.

izmir kültür sanat fabrikası

Tekel Anı Odası: Nostalji ve Tarih

İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda Tekel Fabrikası çalışanları ve emeklileri tarafından bağışlanan materyaller, "Tekel Anı Odası"nda sergileniyor. Özellikle Tekel Fabrikası'nda çalışmış veya emekli olmuş ziyaretçiler için nostaljik bir atmosfer sunan bu alan büyük ilgi görüyor.

Türkiye'nin Nitelikli Müze Alanlarından Biri

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Kerem Çevik, İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nı Türkiye'nin en nitelikli müze alanlarından biri olarak değerlendiriyor. Fabrika, zengin içeriği ve çeşitli etkinlikleriyle ziyaretçilerine kültür ve sanat dolu bir deneyim sunuyor.

izmir kültür sanat fabrikası

Editör: Nurican ALBAYRAK