Ali Hıdır Köseoğlu, 2022 yılında Tunç Soyer'in önerisiyle İZSU Genel Müdürlüğü görevine atanmıştı. Ancak, Köseoğlu'nun bu görevdeki süresi 2 yıl sürdü. Başkan Tugay ve Köseoğlu arasında gerçekleşen görüşme sonrası ayrılık kararı alındığı öğrenildi. Köseoğlu, Başkan Tugay'dan affını isterken izne çıkıp ayrılma kararı aldı. Görüşmede Tugay'ın, kurumun çalışmaları, projeler ve mali konular hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Tugay'ın, Köseoğlu'nun bir süre daha görevde kalmasını istediği, ancak daha sonra ayrılık teklifi sunacağını belirtmesi üzerine Köseoğlu'nun, "ayrılacaksam beklemeye gerek yok, şimdiden gitmek isterim" dediği ileri sürüldü.

Ali Hıdır Köseoğlu'nun görüşmenin ardından çalışma ekibine ve bürokratlara da bilgi verdiği ve "5-6 aylık çalışma programı bize göre değil, uzun vadeli çalışma yöntemi dışında bir yöntem kurum için de uygun değil" dediği öğrenildi.

İzmir-Midilli Deniz Seferleri 2024 Yaz Programıyla Başladı İzmir-Midilli Deniz Seferleri 2024 Yaz Programıyla Başladı

Öte yandan, Başkan Tugay'ın İZSU eski Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan'ı bu göreve atayacağı ileri sürüldü. Bu atama ile ilgili resmi açıklama henüz yapılmadı.

Muhabir: HABER MERKEZİ