Son araştırmalar, kahvaltı alışkanlığının, iş verimliliği ve genel sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor.

Yapılan bir ankete göre, kahvaltı yapmayanların oranı her geçen yıl azalıyor. Araştırma, dünya genelinde insanların kahvaltı yapmaya verdiği önemin arttığını gösteriyor. Bu eğilimdeki artışın arkasında yatan faktörlerden biri, kahvaltının sağlık ve iş performansı üzerindeki etkilerinin daha fazla anlaşılması.

Sağlık Bakanlığı'ndan astım ve KOAH hastalarına yaz uyarısı! Sağlık Bakanlığı'ndan astım ve KOAH hastalarına yaz uyarısı!

Beslenme uzmanları, kahvaltının vücuda enerji sağlayarak metabolizmayı harekete geçirdiğini ve beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkilediğini belirtiyor. Özellikle iş dünyasında, sabahları kahvaltı yapmanın çalışanların konsantrasyonunu ve zihinsel keskinliğini artırdığı biliniyor. Bir kahvaltıyla birlikte alınan dengeli bir öğün, gün boyunca açlık hissini kontrol altında tutmanın yanı sıra, iş performansını artırırken stresi azaltmaya da yardımcı oluyor.

Editör: Sedef Didem Ezme