'Yaşlı Amca' ile Gaziemir'de coşku dolu final 'Yaşlı Amca' ile Gaziemir'de coşku dolu final

Karşıyaka Belediyesi'nin liderliğinde gerçekleşen uluslararası çalıştaya, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları da katıldı. İki gün boyunca uzmanlar, deprem, sel ve ısı adası gibi afetler üzerine değerlendirmelerde bulunarak kentlerin dirençliliğini artırmak için stratejiler geliştirdi.

Karsiyaka1 (1)

Başkan Ünsal: "Karşıyaka, Afetlere Karşı Hazırlıklı"

Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, yaptığı İngilizce sunumda Karşıyaka'nın afetlere karşı hazırlık çalışmalarını anlattı. Resiliage Projesi'nin bu çabaları güçlendireceğini belirterek, kentin afetlere karşı dirençli hale getirilmesi için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.

Karsiyaka1 (9)

Proje Hakkında Bilgi ve Çalıştayın Amacı

Avrupa Birliği'nin Horizon Europe programı tarafından finanse edilen Resiliage Projesi, Türkiye'den sadece Karşıyaka'nın yer aldığı bir çalışmadır. Bu proje kapsamında kentlerin afetlere dayanıklı hale getirilmesi ve doğal-kültürel mirasın korunması hedeflenmektedir. Karşıyaka'nın ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştay ile projenin ilk adımları atılmış, kentin afetlere karşı hazırlıklı olması için önemli adımlar atılmıştır.

Editör: Egemen Sayın