Çiğ köfte sağlığa zararlı mı? İşte doğru tüketim önerileri Çiğ köfte sağlığa zararlı mı? İşte doğru tüketim önerileri

Evet, çok önemli bir gelişmeden bahsedebiliriz. Bölümümüzün genç hekimlerinden doktor Rıfat Rasier'in kendi imzasını taşıyan yeni bir yöntemi var. Normal katarakt operasyonlarında, ameliyat sonrası kesi kapatılması bazı vakalarda yara yeri sızıntısı ve enfeksiyon riski gelişiyordu. Bu nedenle açık bırakılan kesi yerinde ameliyat sonrasında göz içine bakteri yerleşirse, enfeksiyon oluşabiliyordu. Ameliyat ne kadar başarılı geçerse geçsin, bazen göz kaybına kadar giden enfeksiyonlar oluşabiliyordu. Dr. Rıfat Raiser'in geliştirdiği teknik sayesinde laserle göze kaynak yapılması sağlandı. Yani göze dikiş atılmadan, lazer yardımıyla kesi kapatıldı. Böylece operasyon riski azalırken operasyon süresi kısaltıldı.

Katarakt Yaşlıda Kalça Kırıyor

Katarakt ameliyatları çok mu yapılıyor?

Göz hastalıklarının en çok yapılan ameliyat çeşitidir. Türkiye'de yılda 100 bin kişi katarakt ameliyatı oluyor.

Katarakt ameliyatının hangi aşamada yapılması lazım?

Eskiden görmenin tamamen kaybolması beklenirdi. Günümüzde rahatsızlık vermeye başladığı an, yani hasta daha tam görürken bile ışık rahatsızlığı, gözde sulanma gibi şikayetleri olduğunda da yapılabilir.

Artık Düşmeyecekler!

Katarakt ameliyatı şart mı? Hangi durumlarda yapılmalı?

Olgunlaşmış kataraktta, görme tamamen kaybolmuştur. Yalnızca ışık hissi algılanır. Bu seviyede veya biraz daha iyi durumda katarakt şarttır. Çünkü kişi, hayatını idame ettiremez. Yaşlılar arasında düşme ve kalça kırıklarının ne kadar sık olduğunu görmekteyiz. Bu yaşlıların çoğu katarakt nedeniyle önünü tam görememekte ve bu yüzden düşmektedirler. Ameliyat ise kesin çözümdür.

Editör: Haber Merkezi