Türkiye'nin gündemini meşgul eden Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında, firari gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine gözaltına alınan 7 kişi arasında, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan Kubat da bulunuyor. Kubat'ın, Sertçelik'in çakarlı araçla yurt dışına kaçırılmasında rol oynadığı iddia ediliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, "suç işlemek için anlaşma", "adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs", "görevi kötüye kullanma" ve "suçluyu kayırma" suçlamaları yöneltilen 7 kişi tutuklandı. Bu isimlerden biri de, gazeteci Alican Uludağ'ın sosyal medya hesabından "özel haber" olarak duyurduğu üzere, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ramazan Kubat.

CHP’li Bülbül: Sağlık sistemi Aydın’da çökmüş durumda CHP’li Bülbül: Sağlık sistemi Aydın’da çökmüş durumda

Serdar Sertçelik'in iddiaları

Eski MHP Ankara İl yöneticisi olan ve 2022'de Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atanan Kubat'ın, gizli tanık Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçırılmasında aktif rol aldığı öne sürülüyor. Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ardından tüm danışmanlarının görevine son verirken, eski ülkücü Kubat'ı "Yeniden Kuvayı Milliye Platformu Koordinatörü" olarak atamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi