Günümüzde bireylere ilişkin veriler gelişen teknolojinin de etkisiyle her gün farklı platformlarda kolaylıkla işlenebilmekte ve aktarılabilmekte. Bu verilerin işlenmesi kişiler ile mal ve hizmet sunanlar bakımından bazı kolaylıklar ve avantajlar sağlasa da verilerin istismar edilme riskini de beraberinde getirmekte.
Bu nedenle, kişisel verileri koruyabilmek adına hukuki bir altyapının oluşturulması ve Avrupa Birliği 95/46 sayılı Yönergesi ile AB Ülkelerinin Kişisel Verilerin Korunması kararları çerçevesince 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yürürlüğe girdi.
Özellikle sanayi odalarının seminerlerinde, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu kapsamda kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken esaslar ile ilgili mevzuat hakkında bilgilendirme yapılması amaçlanıyor. Hedef kitleler ise; firma sahipleri, üst düzey yöneticiler, firmaların insan kaynakları müdürleri ve yetkilileri, satış ve pazarlamadan sorumlu yöneticiler, bilgi teknolojileri yetkilileri..
Yani bundan böyle bir süre bu konuda yapılacak seminerleri duyacağız. Zaten İzmir bu konuda en dikkat çeken kentlerimizden biri.

Güçlerini birleştiriyor

New York Times'ın haberine göre Ford Motor Co, Çin'in internet şirketi Baidu ile araçlarda yapay zekâ ve akıllı bağlantılar geliştirmek üzere bir ön anlaşma imzaladığını açıkladı. ABD'nin ikinci büyük otomobil üreticisi, Çin'deki Ford sahipleri için Baidu'nun sesli etkileşim sistemi DuerOS'u esas alarak yeni eğlendirici bilgilendirme sistemleri  ve dijital hizmetler geliştirmek istediğini söyledi. Ford Asya Pasifik Başkanı Peter Fleet, 'Çin'de Çin için' stratejilerinin bir parçası olarak tüketicilerin yaşamını daha kolay ve daha hoş kılmak için akıllı ürünler ve çözümler sunma yolunda iki şirketin yakın işbirliği halinde çalışmaya hazır olduğunu belirtti.
Ses etkileşimli DuerOS sürücülere, doğal konuşma yoluyla arabaları ile iletişim kurma ve gereksindikleri bilgi ve hizmetleri kolayca elde etme  olanağı sağlayacak.
Ford'un bildirdiğine göre iki şirket, inovasyon fırsatlarını araştırma amacıyla Çin'de bulut bilişim kullanacakları ortak bir laboratuvar oluşturma çabasına girecek. Bu bağlamda her iki şirket dijital pazarlamaya dönük olarak olanakları araştırmak üzere teknoloji ve big data değerlendirmesine girişecek.
Baidu Yöneticisi Ya-Qin Zhang, 'Birlikte hareket halindeki ekosistemi dönüştürecek ve tüketiciler için yeni kuşak bir 'araç içi yaşam biçimi' yaratacağız' dedi.
Ford ve Baidu daha önce 2016'da da işbirliğine girişerek,  sürücüsüz araçların  esas parçalarından biri  olan Velodyne'e 150 milyon dolarlık ortak yatırım yapmışlardı.

İhracatçı sayısı yeterli değil

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) 25. Genel Kurulunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, '71 bin ihracatçı sayısı yeterli değil, bunu 120 bine çıkarmalıyız. Akıl terine daha çok yatırım yapacak, yapısal reformlara devam edecek, zaman ekonomisini daha etkin kullanacağız. İstikrar ve güven olmazsa olmazımız' dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de 'Reel sektör, üretim, yatırım yoksa, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması hayaldir' diye konuştu.

Kiralık konut piyasası hareketlendi

Yaz aylarının gelmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte 3 büyük ilimizdeki kiralıklarda yaşanan hareketlilik incelendi. Mayıs ayının başından bu yana evlerini kiralamak isteyen İstanbul'daki ev sahipleri  70.000'e yakın yeni ilan verdiler. Bu rakam Ankara'da 18 bin 500 ve İzmir'de 7500'e ulaştı. Mevcut evlerini değiştirmek isteyen üniversite öğrencilerinin ev arayanlar arasında önemli bir kesimi oluşturması dikkat çekti.

DİP EKSPRES
Yoğun ilgi vardı

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Resmi Gazete'de geçtiğimiz ay yayımlanarak yürürlüğe giren 'Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun' ile ilgili bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.
Aliağa Ticaret Odası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aliağa Belediyesi, Aliağa Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ve Aliağa Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Akkanat'ın sunumu ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına iş dünyası temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.