Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, serginin açılışında kursiyerlerle birlikte eserleri inceledi ve kursiyerlere müjdeler verdi.

Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 50 yaş üstü vatandaşlara hobi kursu imkanı sunan İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi kursiyerleri, Anneler Günü'ne özel bir sergi hazırladı. Sergiye deri ve makrome, seramik, resim, heykel, katı sanatı, epoksi, punch, amigurumi oyuncak yapımı, üç boyutlu kağıt rölyef, örgü ve tezhip gibi farklı türlerde el emeği eserler katıldı.

Yunusemre Belediyesi'nde beş yıllık stratejik plan çalışmaları start aldı Yunusemre Belediyesi'nde beş yıllık stratejik plan çalışmaları start aldı

Baskan Mutludan Ureten Kadinlara Cifte Mujde 7

Serginin açılışında Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Ercan Mete, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerle birlikte kurdelesini kesti. Başkan Mutlu, sergi salonunda ve dersliklerde açılan sergileri gezerek kursiyerlerin el emeği eserlerini yakından inceledi.

Mutlu, resim kursu öğretmeni Elvan Gökmen ile Pouring tekniği ile resim uygulaması yaparken, öğretmen Filiz Eriş ile birlikte de tokat baskı tekniği ile şal üzerine baskı yapma deneyimi yaşadı. Kursiyer Nilgün Balcı tarafından yapılan zeytin dalı baskılı şal ve tezhip kursiyerleri tarafından hazırlanan bir tablo da Anneler Günü dolayısıyla Başkan Mutlu'ya hediye edildi.

Mutlu, okuma yazma ve dijital okur-yazarlık sınıflarını da ziyaret ederek kursiyerlerin gayretlerinden ötürü hepsini kutladı.

Sergi sonrası örgü sınıfının mini defilesini izleyen Mutlu, kursiyerlerin eserlerini övgüyle karşıladı. Mutlu, "Zamanın değerlendirilmesi ve hobi açısından bakıldığında gerçekten profesyonel düzeyde işler çıkmış. Sizlerle gurur duyduk." dedi.

Mutlu, kursiyerlerin taleplerini yerine getireceklerini ve satış yapılabilecek bir platform oluşturacaklarını söyledi. Dikiş makinesi gibi taleplerin de değerlendirileceğini belirten Mutlu, üst katı tekrar kafe olarak kullanıma açacaklarını ve kursiyerlerin çok daha keyifli bir ortamda çalışabileceklerini ifade etti.

Mutlu, kursiyerlerin el emeği ürünlerini Türkiye genelinde satışa sunup gelir elde edebilmeleri için dijital bir platform oluşturmanın yanı sıra satış yapılabilecek bir mağaza açma çalışması da yürüttüklerini açıkladı.

Anneler Günü Sergisi 12 Mayıs'a kadar Konak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacak.

Editör: Emir Çetintaş