Koronavirüs yatıyoruz koronavirüs kalkıyoruz. İnsanlar ya moralsiz ya filozof... Sonuç; Herkes şuan çok sıkıcı. Şimdi sorularımla isyanımı okuyacaksınız. Zavallı, sıkıcı, acınası gündemime tanık edeceğim sizleri.
Sosyal medyada gördüğüm yemeklerden artık tiksindim. Evet yanlış okumadınız tiksindim. Milyon insan işsiz kaldı, evine ekmek götüremiyor ve elindekini  paylaşmayı düşünmek şöyle dursun, utanmadan gösteriş yapmak için paylaşılan hamur işleriyle tüm içimizdeki görgüsüzün şaha kalkışına tanık olduk. Yeni bir çağın başlayacağını söyleyip de evde yaptığı bilmemneli poğaçayı, fırına sürdüğü ekmeğin fotoğrafını hatta videosunu paylaşmak…  Hey ilkel dünyalı, kaç çağ atlanırsa atlansın senin kapasiten belli, maksimum sosyal medyada mastercheflik(!)
Bir de şu hiçbir şey eskisi gibi olmayacak nağraları atanlar. Ne zaman ne eskisi gibi oldu ki? Değişim kaçınılmazmış.  Neyin ya da nelerin değişeceğini umuyorsun peki,  vücudumuzda çiplerle dolaşıyoruz ve devlet bizi her hastalıktan anında farkederek koruyor mu? Ücretsiz sağlık sistemine mi geçiş yapıyoruz? Ne muhteşemlikler bekliyor bizi? Biraz konuyu aç, ama yok değişim kaçınılmaz de ve sus. 
Hepsini geçtim hadi insanlığın belli bir bölümü bu kadar sığ davranıyor. Anladım. Ama insanların kendi kendini aşağılama merakı ve bunu gerçekten çok sevdiğimiz saydığımız çizerlerin, yazarların yapması… Doğa bizden intikam alıyor söylemleri. Çizime bak, insanlar eve hapsolmuş hayvanlar da insanları ev kafeslerinde izliyor. 1 Ocak ve 25 Mart 2020 arası dünyadaki ölüm sebeblerine bir bakalım:
Korona 21.297
Grip 113.034
Sıtma 228.095
İntihar 249.904
Trafik kazası 313.903
Hiv/Aids 290.908
Alkol 581.599
Sigara 1.162.481
Kanser 1.909.804
Açlık 2.382.324
Evet hala doğanın bizden korona ile intikam aldığına katılıyor musunuz? Ve neden biz kendimizi bu kadar aşağılıyoruz? İnsan, kendini, zararlı bir haşere gibi lanse etmeyi neden ister? Sürekli basit davranıp sürekli kendi davranışlarımızı görmezden gelip koca insanlığı aşağılamak  ve cezalandırıldığına  inanarak bütün topu insanlığa atmak da ne demek oluyor? Sen insan değil de melek misin? Nöropsikologlar hiç konuşmuyor. Psikologlardansa onları dinlemeyi tercih ederim bu zor günlerde. Çünkü mutlaka beynimizin bir yerinde ciddi bir hasar var. 
Maaş kesintili uzaktan çalışan kadın
Evde kalmak kadınlar için oldukça zorlu oldu. Çünkü akademisyeni de yöneticisi de evin içinde yardımcısız, evde eğitime devam eden çocuklarıyla kalakaldı. Üç öğün yemek, ara öğün, dersleri ve kendi işi derkeeeeeennnn bir de işe uzaktan devam ettiği için maaş kesintisiyle de karşı karşıya kalan çalışan kadının dramına kimse değinmiyor. Her akşam aynı şeyleri tekrarlayan televizyon programları erkeklerin de bu süreçte kadına destek olması gerektiğini neden konuşmuyor?
Zenginle fakir şuan aynı durumda züğürt tesellicileri. İşte bu en sevdiklerim. Zengin teknesiyle denizde buzlu kovasında şampanyası, denizi yara yara giderken ne düşünüyordur? ‘Fakirle aynı durumdayım(!) Ah korona yaktın beni’ diye acı çekiyor mudur? Hiç sanmıyorum, fakirlerin rüyası zenginle eşit olduğunu zannetmek. Değişen bir şey yok sokağa çıkma yasağı var evet ama onun evi senin oturduğun mahalle kadar. Sitesindeki yeşil alan sana göre Belgrad ormanları kadar büyük. Eşitlik meşitlik yok yani. Dünyaya geldiğin andan itibaren eşitlik kavramı yok, Koronadan bu kadar çok şey bekleme.