Ege Ordusu Komutanlığı tarafından Balçova ilçesindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergide, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarihi sürecini yansıtan 114 fotoğraf yer aldı.

Sergi, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarından günümüze kadar olan dönemi kapsayarak, Mehmetçik'in evrimini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişen yüzünü izleyicilere sunmayı amaçladı. Fotoğraflar aracılığıyla, Türk askerinin fedakarlığı, cesareti ve ülkenin savunmasındaki önemi vurgulanırken, aynı zamanda Cumhuriyet'in kazanımlarına da göndermeler yapıldı.

Çocuklar ile birlikte sergiyi gezen Ali Sarıkaya, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin fotoğraflarını gördükçe gururlandıklarını belirtti.

Sergideki fotoğrafları çocuklarına tek tek anlattığını söyleyen Sarıkaya, "İnsan gururlanıyor. Çocuklarımızın da bunu öğrenerek, bilinçle yetişiyor olmaları bizim için önemli. Tek tek tüm fotoğrafları anlatıyorum. Komandonun ne olduğunu merak ediyorlardı. Zor şartlarda hayatta kalabilen, özel insanlar gibisinden anlattım." İfadelerini kullandı.

"İnsan duygulanıyor"

Ali İşleyen, eşi ve torunuyla gezdiği sergide fotoğrafları görünce geçmişi hatırladığını vurgulayarak, "Türk ulusumuza Atatürk'ün yaptığı hizmetleri görünce insan duygulanıyor, geçmişi hatırlıyor. Fotoğraflar gerçekten çok objektif olmuş. Fotoğraflar yaşanmışlıkları anlatıyor." Şeklinde konuştu.

Sevinç İşleyen ise askerlerin fotoğraflarını görünce gurur duyduğunu belirterek, "Onların sayesinde rahat yaşadığımızı hissediyoruz. Türkiye'yi çok seviyoruz. Askerlerimiz de Allah yardımcısı olsun." Diye konuştu.

İzmir-Midilli Deniz Seferleri 2024 Yaz Programıyla Başladı İzmir-Midilli Deniz Seferleri 2024 Yaz Programıyla Başladı

Sergi, 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA