Ekol Göz Menemenspor, Keçiörengücü karşısında öne geçtiği karşılaşmada, uzatmaların da son dakikasında yediği golle, beraberliğe razı olmak zorunda kaldı.
***
Bol pozisyonlu bir karşılaşma oldu. Maça konuk takım daha iyi başladı. Topa sahip oldu, oyunu rakip yarı alana yığdı. Yaklaşık 25 dakika boyunca böyle devam etti. Sonrasında oyuna denge geldi. İkinci yarıda da benzer bir durum vardı. Keçiörengücü iyi başladı, sonra yine dengelendi.
Menemenspor tam saha baskı yedi, pas yapmakta zorlandı. İleriye vurulan toplarda genellikle rakip takım topa sahip oldu. Ama top Ankara ekibinin oyuncularındayken de baskı yapılmadı ve bol pas yapmalarına izin verilmiş oldu. Bazen 1 bazen 2 oyuncu ile pres yapmaya kalksa da sarı lacivertli takım, diğer oyuncuların buna katkı vermemesi nedeniyle hiç bir sonuç alamadı.
Ev sahibi takımın defansı çok geride oyunu kabullendi. Teknik Direktör Cenk Laleci ileriye çıkmalarını istese de onu gören, duyan olmadı. Hatta taraftarlar bile bir pozisyonda 'çık çık' diye bağırdı. Onlar da başaramadı ileriye çıkarmakta.
Topun kontrolünü rakibe bırakmak ve çok geride kurulan defans yüzünden gerek sağ bek Alberk, gerekse de sol bek Ali Keten ileriye pek çıkamadılar ve hücuma katkı veremediler.
***
Menemenspor'da yanlış olan şey, rakipten çekinmekti. Defans oyuncuları topla buluştu. Önlerinde derin boşluklar vardı. Bu boşluğa girip, top sürerek ileriye çıkmayı hiç düşünmediler. Kale önünde topu aldılar ve hep pas verecek birilerini aradılar. İster istemez bir kaç oyuncu geriye gelip top almak zorunda kaldı. Bu esnada rakip de baskıya başlayınca, pas yapmak zorlaştı ve top kaptırıldı. Ercan ve Diakite'nin defansta sabit kalışları, hücumu seven takımı, defansif oynamaya itti. Hızlı oyunculara sahip olan, sağlı sollu hep birlikte atağa kalkmayı seven Menemenspor, dizginlenmiş oldu. Oysa Keçiörengücü'nün defansının ortasında oynayan Erdi, sık sık topla ileriye çıktı, rakiplerinin arasına daldı, korkmadan çekinmeden oynadı. Hatta 74. dakikada kendi yarı alanından topu sürmeye başladı ve ceza alanı önüne kadar gelmeyi başardı. Sert de bir suç çıkardı. Kalecinin üzerine gitti. Bu Erdi Menemenspor'a olsaydı, oyun çok farklı gelişirdi. Tabi burada bir eleştiriyi de sarı lacivertlilerin hücum ve orta sahasına yapmak lazım. Bir oyuncunun sahanın göbeğinden bu kadar rahat topla ileriye çıkması ve metrelerce sürmesi onların hatası.
***
11. dakikada Selmani'nin çalım denemesi, taraftarın yüreğini ağzına getirdi. Tam kale önündeydi ve çalımı da kendi kalesine doğru attı. Zemin sulandığı için kaygandı. Top biraz fazla kaysa kendi kalesine gol atabilirdi. Rakip yakındı ve bir kişi daha ilerisinde bulunuyordu.
İlk yarı bitmek üzere iken Çeçenoğlu, yüzde yüzlük pozisyondan faydalanamadı. Ondan beklenmeyen bir vuruş yapmıştı. Ara pasında kaleci ile karşı karşıya iken, yerden yavaş vurdu. Kalecinin de yakınına gelince ayaklarıyla çıkardı. Daha sert ve kalecinin daha da uzağına vurması hiç de zor bir şey değildi. Taraftar onu seviyor. Golü kaçırmasına rağmen alkışlarla destek verdiler.
Karşılaşmanın uzatma dakikalarında gol oldu ama hakem Turgut Doman golü vermeyip, penaltı noktasını gösterdi. Keçiörengücülü oyuncular yoğun itirazda bulundular. Penaltı gole çevrildi. Maç sonu da Menemenspor taraftarı hakeme tepki gösterdi. Bu gole kadar her şey yolundaydı oysa ve tezahürat yapmayanlar bile bağırmaya başlamışlardı, sevinçten. Penaltı da o ana denk geldi ilginç bir şekilde.