Emniyet Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavı'nda skandal iddiaları gündemi sarsıyor. Yazılı sınavda yüksek puan alan memurların mülakatta düşük notlar alarak elenmesi, Meclis'e taşındı. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir'in ifadelerine göre, Türkiye birincisi bile mülakatta elenmiş. Bu adaletsizliğe ilişkin hükümetten açıklama bekleniyor.

Usulsüzlük ve Torpil İddiaları

Emniyet Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavı mülakatı, usulsüzlük ve torpil iddialarıyla gündeme geldi. Yazılı sınavda yüksek puan alan onlarca memurun mülakatta notunun düşürülerek elendiği iddiası, Meclis'e taşındı.

Sonuçlar Açıklandı

2024 yılı "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınav" sonuçları açıklandı. Ancak, sonuçlar üzerindeki iddialar tartışmalara neden oldu.

CHP'den İtiraz

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, yazılı sınavda yüksek puan alarak derece yapmasına rağmen mülakatta haksız bir şekilde elenen yaklaşık 120 EGM personeli olduğunu belirtti. Bu durum, "Kazanacak adaylar önceden belli mi?" sorusunu gündeme getirdi.

Öğretmene okul bahçesinde sopayla saldırı! Öğretmene okul bahçesinde sopayla saldırı!

Adaletsizlik İddiaları

Demir'in açıklamalarına göre, yazılı sınavda Türkiye birincisi olan bir kişiye mülakatta düşük not verilerek elenmesi gibi adaletsizlikler yaşandı.

Meclis Gündemine Taşındı

CHP milletvekili, yapılan bu adaletsiz mülakatları kabul etmediklerini belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı'na yöneltilen sorular arasında, yazılı sınavda derece yapan kişilere neden düşük notlar verildiği ve torpil iddialarının araştırılması yer aldı.

Soru İşaretleri

Mülakatta yüksek puan alanların nasıl elendiği ve mülakat sonuçlarının adaletli olup olmadığına dair soru işaretleri hâlâ cevap bekliyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK