Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Onaylı Randevu" sistemi, hastaların randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar randevularını onaylamasını veya gelemeyeceğini bildirmesini sağlayacak.

CHP’li Bülbül: Sağlık sistemi Aydın’da çökmüş durumda CHP’li Bülbül: Sağlık sistemi Aydın’da çökmüş durumda

Randevu Oluşturma Yolları ve Süreç

Hastalar, sağlık kuruluşlarından randevu oluşturmanın yanı sıra MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezini kullanarak da randevu alabilecekler.

Randevu Onayı veya İptali

Hastaların randevularını onaylaması veya iptal etmesi gereken son tarih, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00 olarak belirlendi. Eğer randevuya ilişkin herhangi bir işlem yapılmazsa, sistem randevuyu otomatik olarak iptal edecek ve kişi tekrar randevu alabilecek.

Yeni Kısıtlamalar ve İstisnalar

Onaylı randevuya gitmeyen kişiler, aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar. Ancak 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu kısıtlamadan muaf tutulacaklar ve her zaman randevu alabilecekler.

Boş Kapasite Yönetimi ve Önceliklendirme

Sistemde iptal edilen randevuların ardından boş kalan kapasite için talep bırakan hastalara ulaşılacak ve öncelik talepte bulunan hastalara yeni randevu verilecek.

Editör: Nurican ALBAYRAK