Göztepe, yaklaşık 1,5 sene sonra taraftarı karşısında sahaya çıktı. Çok üstün oynadığı müsabakada Yeni Malatyaspor'a 1-0 yenildi.
***
Sarı kırmızılı takım maça hızlı başladı. Tempo oldukça yükseltti. Yaptığı presle topu çabuk kaptı. Bu sebepten geri çekilip defansta kapanmak zorunda kalan rakibini göbekten açamadı, kanatları kullanmaya yöneldi. Defans oyuncularının verdiği destekle ve Yeni Malatyasporlu oyuncuların içe çok gömülmesiyle rahat orta olanağı buldu. Bu konuda rekora gitti. Buraya kadar onlar adına güzel. Ama bir sorun vardı. O ortalar hep karavanaydı. Bir türlü tamamlanamadı. Geçen haftada orta konusunda eleştirmiştim. Hep ön direğe yapmışlardı. Bu sefer orta bölüme ve arkaya da orta yaptılar ancak kalabalıklaşamadılar. Ceza alanına girenlerin de hareketsiz kalmaları sebebiyle tüm topları rakip defans oyuncuları zorlanmadan uzaklaştırdı.
İstatistikler bunu çok iyi anlatıyor. Göztepe 41 orta, 8 isabet; Yeni Malatyaspor 10 orta 4 isabet.
Malatya, rakibinin ısıran presi yüzünden topla rahat oynayamadı, pas yaparak dolaştıramadı. Hızlıca ileriye gidip, atakları hemen sonuçlandırmak zorunda kaldı. Bu da oyun hakimiyetini sarı kırmızılı takıma verdirdi. Defans yaptı, ceza alanı önünde kalabalıklaştı.
*** 
Atağa rahat çıkamayan Yeni Malatya, orta yapmakta sorun yaşayan Göztepe... Bu, gol pozisyonlarına az girilmesine neden oldu. Ndiaye'nin direkten dönen bir dokunuşu vardı ama o da pek net değildi. Arkadan ayak uzatmış ve zorla dokunmuştu.
Soner'in kenarda sıyrılıp, kaleye gidip, Beykan'a pas verdiği bir pozisyon vardı. Beykan orada ön direğin de ilerisinde, kaleye çapraz bir noktadaydı. Vuruşu kaleciden döndü. Oradan topu geri çevirip, gol atması zordu. Daha geride durmalı kaleyi tam olarak önüne almalıydı.
Bir de hakemin penaltı kararı vardı. VAR'dan döndü. Elle oynayan Göztepeli oyuncuya o anda faul yapıldığı kararı çıktı.
***
Golde çok basit bir hata vardı. Tetteh ceza alanı içerisinde, çaprazda rakibini karşısına aldı. O noktaya Obinna koşarak geldi ve topu almak için hamle yaptı. Bu hamle kendi arkadaşının pozisyonunu ve hamlesini bozdu. İki kişinin arasından geçen Tetteh'in şutu ağlarla buluştu. Kaleden uzak yerde iki kişi aynı anda baskı yapabilir. Geçilse de arka tarafı kalabalıktır. Ama kaleye yakın bölgede iki kişi aynı anda topa basmamalı. Biri basıp, diğeri arkasına geçip, kademe yapmalı. 
***
Kalecilere pek iş düşmedi. İkisi de kalelerini terk ederek birer kere rakiplerinden önce müdahale ettiler ve tehlikeyi önlediler.
Arslanagic ve Atınç'a da pek iş düşmedi. Top takım arkadaşlarının kontrolünde ve devamlı rakip kale önündeydi.
Sağ ve sol bekte oynayan Murat ve Berkan sürekli ileriye çıkıp, hücuma katkı verdiler.
Obinna her zamanki gibi bitmek tükenmek bilmeyen enerji ile oynadı. Ayak basmadığı yer bırakmadı. Her topa koştu, sayısız top kapıp atak kesti. Tek sorunu goldeki hatasıydı.
Halil çok çabaladı ama bal yapamadı.
Jahovic, ceza alanı içerisinde çok hareketsiz kaldı. Topu hep üzerine bekledi ama defans buna izin vermedi. Top sana gelmiyorsa, sen topa gitmelisin. Defans kafayı vuracaksa, ona doğru koşup, beraberce topa yükselmeli, vuramıyorsan nizami şarjla topu uzaklaştırmasına izin vermemeli. Sahada herkes savaşırken kendisi çok ama çok zayıf kaldı, yokları oynadı.
***
Göztepe savaşma konusunda iyi ancak ceza alanı içerisinde kayıp. Ortalara ve ceza alanı içerisinde çoğalamamalara çözüm bulması gerekiyor.

Gol atmayı başaran kazandı

Bandırmaspor Menemenspor'u 1-0 yenerek 2'de 2 yapmayı başardı.
***
Mücadele güç savaşı şeklinde geçti. Takım oyunu yoktu. Bandırma'nın rüzgarından hep bahsederim. Maçlara damga vurur. Sürekli eser. Yavaş da değil, hızlı. Oyunu tamamen etkiler. Pas yapmayı, top sürmeyi, şut çekmeyi zorlaştırır. Bu tür havalarda yapılması gereken şey, koşup rakibi hataya sürüklemek olur. 
İki takım oyuncuları çok koştu. Hücum oyuncuları dahi defansa kadar gelip top çıkardı. Bu da pozisyon azlığına, maçın kısır geçmesine neden oldu. Koskoca 90 dakika boyunca heyecanlandıran sadece 1 pozisyon oldu, onda da kaleciyle karşı karşıya kalan Emre, rahat bir gol atacakken, kötü vurdu, top direkten döndü. Menemenspor öne geçme şansını kaybetti.
84. dakikada yapılan ortaya koşarak gelen Akabueze 'nin kafa vuruşu maçın skorunu belirledi.
***
İlk yarı oyun ortada geçerken, ikinci yarı üstün olan taraf Bandırmaspor idi. Özellikle de ikinci yarının ilk bölümünde Menemenspor'u neredeyse sahasına hapsetti. Buna rağmen pozisyon üretmekte pek etkili olamadı. 
Oyuncular hem rüzgar hem de rakiple mücadele etmek zorunda kalınca, öne çıkan hiç kimse olmadı.