Bizim yani Haber Ekspres için önemli olduğundan öncelikle haberim bu; Özkanlar Bornova Yeni Pazarı bugün açılıyor. Okuyucularımız bilir, rahatsızlıklarını ileri sürerek mahkemeye başvuran bazı yeni Bornovalılar, yani göç ile kente gelenlerden bir kısmı 'Rahatsız oluyoruz!' diyerek mahkeme kararı aldırmışlardı. Bu normal ama; bir gecede alınan karar ile Bornova ovasında oluşan bazı mahalleleri yeni kurulan Bayraklı ilçesine bağlanmışlardı. Siyası, oy kaygusuyla oluşturulan diğeri Karabağlar olan iki yeni ilçe halkı da, tüm propagandalara rağman CHP'li adayları seçmişlerdi.
Ancak; Bayraklı Belediyesi pazaryeri esnafı ile Özkanlar Pazarı'ndan yararlanan büyük kesimin sesine kulak vermemiş, 'Mahkeme kararı' diyerek biraz duyarsız kalmıştı. Biz sorunun çözülmesi için bazı önerilerde de bulunmuş ama pazarcı esnafının sesini yetkililere duyuramamıştık. Semti ve oturan yerli halkı yakından tanıyan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ sorunu böylece çözdü. Bornova Belediyesi'nin Çevre Yolu Bornova Viyadüğü altında projelendirdiği Özkanlar Bornova Yeni Pazarı, saat 11.00'de törenle hizmete açılıyor.  Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, tüm Bornovalıları Özkanlar Pazayeri'nin  kapatılması ile ortaya çıkan ihtiyacı da giderecek pazaryerinin açılışına davet etti.
Doğru kişi ve kurumlarla doğru noktada iletişime geçerek bölgede yaşanan pazaryeri sorununu çözdüklerini söyleyen Başkan İduğ, 'Bornova Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık, Bornovalıların beklentilerini gerçekleştirdik. Yeni pazaryeri, kurulacağı yer itibariyle Özkanlar Pazaryeri'nin kapatılması ile ortaya çıkan eksikliği de giderecek. Artık hem büyük sıkıntı yaşayan esnafımız hem de vatandaşlarımız mutlu. Bu özel günde açılış coşkusunu hep birlikte yaşayalım' dedi.
12 bin 219 metrekare alanda hizmet verecek Özkanlar Bornova Yeni Pazarı'nda haftanın 4 günü farklı pazarlar kurulacak. Cumartesi günleri kurulacak sebze ve meyve pazarında, şarküteri, bakliyat, deniz ürünleri ve tekstil için de ayrı bölümler olacak. Yapılacak planlamanın ardından kısa süre içerisinde Pazar günleri ikinci el otomobil pazarı açılacak. Salı günleri kadın üreticilere, Perşembe günleri tekstilcilere ayrılacak. Alan, ayın bir günü ise antika pazarı olarak hizmet verecek.

Milletvekili Bekle, beklemiyor

AKPi İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir'de esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. İzmir Milletvekili Bekle, Nazmi Yılmaz ve Bilal Doğan ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, esnafla sohbet ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi. AKP milletvekili Cemal Bekle, 'Biz seçimden seçime değil yılın her günü vatandaşlarımızın arasındayız. Şehrimizin ekonomik temelini esnaflarımız oluşturuyor. Esnaflarımız başımızın tacıdır. Vatandaşlarımız günün 24 saati hangi konuda olursa olsun sorunlarına çözüm üretmemiz için bizimle görüşebilirler. Vatandaşlarımızın huzuru, rahatı ve geleceği için ne kadar çalışsak azdır' diye konuştu.

DİP EKSPRES

Türkiye'nin fotoğrafçıları İzmir'de

İki yılda bir İstanbul'da düzenlenen Fotoğraf Fuarı'nın 2019'da gerçekleştirilemediğine dikkat çeken İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, '2020 Nisan ayında yapacağımız Fotoğrafçılık Günleri ile tüm Türkiye'deki fotoğrafçıların ve yan sektörlerinin buluşma noktası İzmir olacak. Etkinliğimize fotoğraf sektörünün mensupları kadar halk da ilgi gösterdiği için Fotoğrafçılık Günleri'ni kent merkezinde ve ulaşımı kolay olan Tepekule Kültür Merkezi'ne gerçekleştireceğiz. Şimdiden stantların dolduğu etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz' dedi.