83. SKAL İnternational Dünya Kongresi, 16-21 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir’de toplanacak.

SKAL İnternational’ın Merkezi İspanya'da. Dünyanın 90 ülkesinde üyesi bulunan, turizm profesyonellerinin en eski sivil toplum örgütü.  SKAL, 84 ülkede, 359 kulüp ve turizmin üst düzey yöneticilerinden oluşuyor ve 14 bin 249 üye ile temsil ediliyor.

Romanya’nın Bükreş, Rusya’nın St. Petersburg ve Hindistan’ın Kalküta şehirleri ile yapılan yarışmadan galibiyetle çıkan İzmir 2024 Dünya Kongresinin ev sahipliğini elde etmiş oldu.Son yıllarda birkaç kez finalde kaybeden İzmir bu kez galibiyete imza attı.

Yapıldığı her kentte turist sayısının ertesi yıl yüzde 30 oranında yükselmesine neden olan kongreye, dünyanın dört bir yanından, tur şirketleri, konaklama sektörü, İncoming ve Outgoing temsilcileri, organizasyon ve taşıma firmaları, restaurant yetkilileri, sosyal medya, havayolları, turist rehberleri, akademisyenler ve araştırmacıların da yer alacağı yaklaşık 600 konuğun katılımı bekleniyor.  17 yıl aradan sonra ülkemize tekrar kazandırılan (İzmir’de ilk kez) kongrenin karar verici bu 600 katılımcısı ülkemizin dünya turizm pazarında tanıtımı, tercih edilmesi ve iş bağlantılarının yapılmasında önemli söz sahibi olacak.

Kongre, bu nedenle Türkiye ve İzmir için çok önemli.

Tarihi kültür mirasımızın ortaya çıkarılması ve tanıtılması açısından tarihi fırsat.

Bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla, İzmir Ticaret Odasında gerçekleştirilen toplantıya, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil  Tugay, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir İl Kültür Turizm Müdür Vekili Fahrettin Kerem Çevik, İzmir Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güney,  ETİK Başkanı Mehmet İşler, ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir ve ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan katıldılar ve özetlemeye çalıştığım önemli açıklamalarda bulundular. 

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener konuşmasında, “Kentimize gelecek ziyaretçilerin İzmir’den güzel anılarla ve memnun ayrılmasının hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. İzmir Ticaret Odası olarak 'Yerinde Tanıtım' konusuna verdiğimiz önemi de göz önünde bulundurarak, kongre kapsamında elimizden gelen bütün desteği vermekten memnuniyet duyacağız" ifadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kongre, İzmir’imizin turizmi ve tanınırlığı açısından sağlayacağı sonuçlar itibariyle çok önemli. Bu organizasyona destek verme kararlılığında olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Konukların İzmir ile ilgili edineceği kanaat, gelecekte İzmir turizmiyle ilgili önemli sonuçlar doğuracaktır” dedi.

İzmir Valisi Süleyman Elban, kongrenin İzmir'e büyük katkı sağlayacağını söyleyerek; “Bizim mevcut potansiyelimizin üzerine yüzde 30 gibi bir gelişimin sağlanması bu şehrin turizm açısından bir üst lige çıkmasına neden olur. O nedenle bu kongreyi bir futbol tabiriyle bir play-off maçı olarak görüyoruz” dedi.

Bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece, SKAL Uluslararası Dünya Kongresinden anlımızın akıyla çıkacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın….